Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.04.2018 г.

Заек в гърне

Заек в гърне

Изкисваме във вода и оцет заека, подсушаваме го и нарязваме на големи парчета. После поливаме със затоплена марината от изброените продукти. Мариноваме 6-8 часа. Преди да извадим парчетата, отново загряваме продуктите. Шпиковаме месото с чесън и корени магданоз. Загряваме олиото и го изсипваме в гърнето, в което ще готвим заека. Нареждаме парчетата месо и върху всяко слагаме нарязани на ивици гъби, моркови на кръгчета, лук, чесън, парче масло и люта чушка. Поръсваме с наситнения магданоз, червен пипер и чубрица. Заливаме с вино и захлупваме съда. Варим на тих огън до пълна готовност. Сервираме парчетата месо, заляти със соса от задушаването.

Продукти: 1,5 кг заек, 250 г моркови, 200 г гъби, 200 г лук, 50 г чесън, 30 г люти чушлета, 50 мл бяло вино, корени от магданоз, чубрица, червен пипер, 150 г краве масло, 50 мл олио, сол, магданоз; за марината: 1 л костен бульон, 200 г целина, корени от магданоз, 200 мл бяло вино, сол.

Заек в гърне
11288

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Към 400 декара иглолистни култури са засегнати от стихията
Овладян е пожарът над благоевградското село Дренково
Шарена туршия с аспирин
Намалиха размера на буферните зони с ограничения за групов лов
Ловците от Северна България продължават с протестите
Промяната ще позволи на свиневъдния бизнес в тази част на страната да функционира по-нормално
Брюксел намали ограниченията в област Варна въведени заради африканската чума по свинете
Румен Порожанов взе участие в неформалното заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство
Пържени люти лушки
Свързани материали
Виж
Неизвестен умъртви 13 заека в обор в Самоков
За зайците в двора има по-прост начин на отглеждане
Как се определя полът при малките зайчета
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам