Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.04.2018 г.

Заек в гърне

Заек в гърне

Изкисваме във вода и оцет заека, подсушаваме го и нарязваме на големи парчета. После поливаме със затоплена марината от изброените продукти. Мариноваме 6-8 часа. Преди да извадим парчетата, отново загряваме продуктите. Шпиковаме месото с чесън и корени магданоз. Загряваме олиото и го изсипваме в гърнето, в което ще готвим заека. Нареждаме парчетата месо и върху всяко слагаме нарязани на ивици гъби, моркови на кръгчета, лук, чесън, парче масло и люта чушка. Поръсваме с наситнения магданоз, червен пипер и чубрица. Заливаме с вино и захлупваме съда. Варим на тих огън до пълна готовност. Сервираме парчетата месо, заляти със соса от задушаването.

Продукти: 1,5 кг заек, 250 г моркови, 200 г гъби, 200 г лук, 50 г чесън, 30 г люти чушлета, 50 мл бяло вино, корени от магданоз, чубрица, червен пипер, 150 г краве масло, 50 мл олио, сол, магданоз; за марината: 1 л костен бульон, 200 г целина, корени от магданоз, 200 мл бяло вино, сол.

Заек в гърне
12884

Последни материали
Виж
Предстоящо
На 25 юли ще има разяснения по наредбата за касовите апарати
Постановиха затвор за търговец на вълна
МЗХГ
Прави се конкурс за лого на преброяването на земеделските стопанства през 2020 година
Емилия Якимова, председател на Производителната кооперация „Хубава Яна“
С новите дългогодишни договори имаме сигурност за инвестиции в кооператива
Заразата пламна
Мисия от Европейската комисия заради африканската чума
При командировки ставали 40 на сто от катастрофите в Европейския съюз
Засилват инструкциите за шофьорите на служебни автомобили
Свързани материали
Виж
Припомнете си правилата
От събота може да се ловува дребен дивеч, а след 1 януари и в сряда
Неизвестен умъртви 13 заека в обор в Самоков
За зайците в двора има по-прост начин на отглеждане
Как се определя полът при малките зайчета
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам