Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.04.2018 г.

Заек в гърне

Заек в гърне

Изкисваме във вода и оцет заека, подсушаваме го и нарязваме на големи парчета. После поливаме със затоплена марината от изброените продукти. Мариноваме 6-8 часа. Преди да извадим парчетата, отново загряваме продуктите. Шпиковаме месото с чесън и корени магданоз. Загряваме олиото и го изсипваме в гърнето, в което ще готвим заека. Нареждаме парчетата месо и върху всяко слагаме нарязани на ивици гъби, моркови на кръгчета, лук, чесън, парче масло и люта чушка. Поръсваме с наситнения магданоз, червен пипер и чубрица. Заливаме с вино и захлупваме съда. Варим на тих огън до пълна готовност. Сервираме парчетата месо, заляти със соса от задушаването.

Продукти: 1,5 кг заек, 250 г моркови, 200 г гъби, 200 г лук, 50 г чесън, 30 г люти чушлета, 50 мл бяло вино, корени от магданоз, чубрица, червен пипер, 150 г краве масло, 50 мл олио, сол, магданоз; за марината: 1 л костен бульон, 200 г целина, корени от магданоз, 200 мл бяло вино, сол.

Заек в гърне
22460
 

Последни материали
Виж
През миналата година цената бе 32 лева за килограм
Оранжерийните череши в Сливенско са по 50 лева за килограм на едро
Заяли са се да се махне това животновъдство, смята представител на бранша
Масово се нарушава забраната за придвижване и пашуване на овце и кози край Банско
Той всеки ден празнува 1 май
Иван Кабуров: Не ме съжалявайте, че работя много! Съжалявайте ме, ако съм в кръчмата
Грийнпийс: Всеки трети зеленчук и плод в Истанбул е с пестициди
Резултатите недвусмислено показват зависимостта от доставките от чужбина
Китай увеличи както вноса, така и производството на свинско
Цените в Украйна продължават да растат благодарение и на доставките за Азия
Квотата за внос на царевица в Турция с ниско мито е почти изчерпана
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек капама
Заек капама
Заек по ловджийски
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Заек по манастирски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини