Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.03.2018 г.

Каша от карфиол

Постно
Каша от карфиол

Заливаме карфиола с кипяща подсолена вода, която изцеждаме след 10 мин. Сега заливаме с топла подсолена вода, прибавяме олиото и варим на тих огън, докато омекне. Отрязваме цветчетата, а останалата част претриваме на пюре. Прибавяме малко от бульона, в който сме варили карфиола, няколко капки лимонов сок и сол на вкус. Оставяме да заври и пускаме в него брашното, което сме омесили на топка заедно с маслото. След 10 мин прибавяме отрязаните цветчета. Захлупваме ястието и го оставяме да ври още 5-6 мин на тих огън. Поднасяме кашата, поръсена със ситно нарязан копър.

Продукти за 4 порции: 2 глави карфиол, 60 г краве масло, 3-4 с.л. брашно, 1-2 с.л. олио, лимонов сок, копър, сол.

Каша от карфиол
10374
 

Последни материали
Виж
Инвестиции в технологична и екологична модернизация
НАЗ предлага пренасочване на средства по НПВУ
Двамата земеделски министри подписаха меморандум
Подобряваме партньорството си с Ирак, закъдето изнасяме предимно олио
От розоварната до кланицата
Собственикът на прочутия Етнографски комплекс „Дамасцена“ ще отглежда и коли елени
През следващите 5 години
Климатичните прогнози показват, че температурите ще останат на рекордни нива
Овчарска кавърма
Укрепването на позицията на млекопроизводителите трябва да остане основен приоритет на ЕС
Свързани материали
Виж
Заради наднормено съдържание на олово продуктът се изтегля от пазара
БАБХ спира продажбата на партида млечна каша Зърнин М
Каша от сирене по бански
Будамяна каша
Овчарска каша
Овчарска каша
Кашата на овчаря
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини