Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.03.2018 г.

Каша от карфиол

Постно
Каша от карфиол

Заливаме карфиола с кипяща подсолена вода, която изцеждаме след 10 мин. Сега заливаме с топла подсолена вода, прибавяме олиото и варим на тих огън, докато омекне. Отрязваме цветчетата, а останалата част претриваме на пюре. Прибавяме малко от бульона, в който сме варили карфиола, няколко капки лимонов сок и сол на вкус. Оставяме да заври и пускаме в него брашното, което сме омесили на топка заедно с маслото. След 10 мин прибавяме отрязаните цветчета. Захлупваме ястието и го оставяме да ври още 5-6 мин на тих огън. Поднасяме кашата, поръсена със ситно нарязан копър.

Продукти за 4 порции: 2 глави карфиол, 60 г краве масло, 3-4 с.л. брашно, 1-2 с.л. олио, лимонов сок, копър, сол.

Каша от карфиол
9670
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Заради наднормено съдържание на олово продуктът се изтегля от пазара
БАБХ спира продажбата на партида млечна каша Зърнин М
Каша от сирене по бански
Будамяна каша
Овчарска каша
Овчарска каша
Кашата на овчаря
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини