Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Каша от карфиол

Постно
Синор.БГ / 29.03.2018 г.
Каша от карфиол

Заливаме карфиола с кипяща подсолена вода, която изцеждаме след 10 мин. Сега заливаме с топла подсолена вода, прибавяме олиото и варим на тих огън, докато омекне. Отрязваме цветчетата, а останалата част претриваме на пюре. Прибавяме малко от бульона, в който сме варили карфиола, няколко капки лимонов сок и сол на вкус. Оставяме да заври и пускаме в него брашното, което сме омесили на топка заедно с маслото. След 10 мин прибавяме отрязаните цветчета. Захлупваме ястието и го оставяме да ври още 5-6 мин на тих огън. Поднасяме кашата, поръсена със ситно нарязан копър.

Продукти за 4 порции: 2 глави карфиол, 60 г краве масло, 3-4 с.л. брашно, 1-2 с.л. олио, лимонов сок, копър, сол.

Каша от карфиол
10928
 

Последни материали
Виж
Годишна конференция
На 21 и 22 ноември награждават фирмите от мебелната индустрия
Реколтата от царевицата е почти прибрана с 96 на сто ожънати площи
В добро до отлично състояние са почти всички посеви с есенно зърно във Франция
Установиха птичи грип във ферма с 40 000 кокошки носачки
Египет излезе на първо място сред клиентите с близо трикратен ръст
Украйна сви с 20 на сто износа на пшеница от началото на сезона
През 2026 и 2027 г. ставката ще е една
Отпадането на модулираната ставка при животни чака одобрението на ЕК
Очаква се становище на МФ
МЗХ: Законът за агрохранителната верига е приоритет за министър Тахов
Свързани материали
Виж
За година цената е 150 хил. лв.
Тракийският университет си осигури 800 тона пивоварна каша за кравите
Заради наднормено съдържание на олово продуктът се изтегля от пазара
БАБХ спира продажбата на партида млечна каша Зърнин М
Каша от сирене по бански
Будамяна каша
Овчарска каша
Овчарска каша
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини