Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.04.2018 г.

Будамяна каша

Будамяна каша

В сгорещената мазнина запържваме ситно нарязания лук, прибавяме и запържваме съвсем ситно нарязаната чушка. Слагаме каймата и попарения, обелен и настърган домат. Запържваме още 5-6 мин и при непрекъснато бъркане сипваме брашното лъжица по лъжица. Запичаме леко във фурната смления кимион и поръсваме ястието с него. Поръсваме и с чубрицата, посоляваме на вкус и като продължаваме да бъркаме сипваме хладка вода, колкото да получим рядка каша. Варим на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато кашата се сгъсти. Преди поднасяне, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 250 г кайма, 2 глави лук, 1 пиперка, 1 домат, 5 с.л. брашно, 1 ч.л. кимион, 1 ч.л. стрита чубрица, 1 к.ч. олио, магданоз, сол.

Будамяна каша
24728
 

Последни материали
Виж
Повишението на минималната работна заплата тепърва ще дава отражение
Увеличеното ДДС и поскъпването на тока вдигна цените на хляба в цялата страна
Ръстът в темпото на доставките на зърно за чужбина обаче се забавя
Украйна изнесе 60 на сто от съгласуваната в меморандума пшеница
След взломяване на оградата
Откраднаха 8 кошера с пчели от имот край Кюстендил
В проект за 20 милиона долара в завод за преработка на плодове и зеленчуци
Българска агрокомпания получи златен лиценз за инвестиция в Египет
Агрометеорологична прогноза за периода 3-9 януари 2025 година
Очакваните наднормени температури няма да извадят есенниците от покоя
Рак на корените на малината - установяване и мерки
Свързани материали
Виж
Заради наднормено съдържание на олово продуктът се изтегля от пазара
БАБХ спира продажбата на партида млечна каша Зърнин М
Каша от сирене по бански
Постно
Каша от карфиол
Овчарска каша
Овчарска каша
Кашата на овчаря
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини