Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.04.2018 г.

Будамяна каша

Будамяна каша

В сгорещената мазнина запържваме ситно нарязания лук, прибавяме и запържваме съвсем ситно нарязаната чушка. Слагаме каймата и попарения, обелен и настърган домат. Запържваме още 5-6 мин и при непрекъснато бъркане сипваме брашното лъжица по лъжица. Запичаме леко във фурната смления кимион и поръсваме ястието с него. Поръсваме и с чубрицата, посоляваме на вкус и като продължаваме да бъркаме сипваме хладка вода, колкото да получим рядка каша. Варим на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато кашата се сгъсти. Преди поднасяне, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 250 г кайма, 2 глави лук, 1 пиперка, 1 домат, 5 с.л. брашно, 1 ч.л. кимион, 1 ч.л. стрита чубрица, 1 к.ч. олио, магданоз, сол.

Будамяна каша
14269

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Фонд Земеделие
Дойде ред и малките стопанства да кандидатстват за инвестиции по подмярка 4.1.2
Парламентарен контрол
Порожанов: През 20 дни ще се взимат нови проби за чума в пограничните райони
Парламентарен контрол
Валентин Радев: Заради африканската чума МВР проверява товари в 10-километровия периметър по границата с Румъния
Конят е откраднат от с. Бистрица с лек автомобил - Алфа Ромео
Крадец на кон застава пред съда
Животновъди срещу животновъди
НОКА, а не Симеон Караколев, е единственият организатор на проведения в София протест на българските овцевъди и козевъди
За отстреляна дива свиня при групов лов на възраст до една и от една до две години не се заплаща
Промениха цените за отстрел на дива свиня при групов лов
Свързани материали
Виж
Постно
Каша от карфиол
Овчарска каша
Овчарска каша
Кашата на овчаря
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам