Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Будамяна каша

Синор.БГ / 15.04.2018 г.
Будамяна каша

В сгорещената мазнина запържваме ситно нарязания лук, прибавяме и запържваме съвсем ситно нарязаната чушка. Слагаме каймата и попарения, обелен и настърган домат. Запържваме още 5-6 мин и при непрекъснато бъркане сипваме брашното лъжица по лъжица. Запичаме леко във фурната смления кимион и поръсваме ястието с него. Поръсваме и с чубрицата, посоляваме на вкус и като продължаваме да бъркаме сипваме хладка вода, колкото да получим рядка каша. Варим на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато кашата се сгъсти. Преди поднасяне, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 250 г кайма, 2 глави лук, 1 пиперка, 1 домат, 5 с.л. брашно, 1 ч.л. кимион, 1 ч.л. стрита чубрица, 1 к.ч. олио, магданоз, сол.

Будамяна каша
25354
 

Последни материали
Виж
Парламентарен контрол
Овощари ще заявяват компенсации за щети по праскови, ягоди и други култури през октомври
Предстоящо
Иновации в хранителната индустрия: Конференция в Пловдив на 16 октомври 2025
Дотук щетите от шарката са 15 млн. лв.
Министърът на земеделието решава днес: ще има ли ваксинация срещу шарка?
Плакия по градинарски
Отличници
Близо половината от бюджета на рибарската програма ще се договори до края на годината
МЗХ кани за участие в изложението
Първо издание на Националният Био Фест: Българско био в парка „Марно поле“
Свързани материали
Виж
За година цената е 150 хил. лв.
Тракийският университет си осигури 800 тона пивоварна каша за кравите
Заради наднормено съдържание на олово продуктът се изтегля от пазара
БАБХ спира продажбата на партида млечна каша Зърнин М
Каша от сирене по бански
Постно
Каша от карфиол
Овчарска каша
Овчарска каша
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини