Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.04.2018 г.

Будамяна каша

Будамяна каша

В сгорещената мазнина запържваме ситно нарязания лук, прибавяме и запържваме съвсем ситно нарязаната чушка. Слагаме каймата и попарения, обелен и настърган домат. Запържваме още 5-6 мин и при непрекъснато бъркане сипваме брашното лъжица по лъжица. Запичаме леко във фурната смления кимион и поръсваме ястието с него. Поръсваме и с чубрицата, посоляваме на вкус и като продължаваме да бъркаме сипваме хладка вода, колкото да получим рядка каша. Варим на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато кашата се сгъсти. Преди поднасяне, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 250 г кайма, 2 глави лук, 1 пиперка, 1 домат, 5 с.л. брашно, 1 ч.л. кимион, 1 ч.л. стрита чубрица, 1 к.ч. олио, магданоз, сол.

Будамяна каша
24991
 

Последни материали
Виж
Проблем е недостигът на хидроинженери
14 студенти по „Хидростроителство“ ще могат да получат стипендии от „Напоителни системи“
Българското вино е на световно ниво
42 винопроизводителя в Пловдив са произвели над 5 млн. литра червени вина и над 3 млн. литра бели
Въпреки очевидно високите цени на поредния търг
Тайван упорито се придържа към вноса на хлебна пшеница само от САЩ
Отчет на държавната агенция
Близо за месец са изстреляни 4 024 ракети срещу градоносни облаци
Масов отказ да садят картофи
МЗХ
Напомняне - до 10 дни след градушките подайте сигнал за оглед!
Свързани материали
Виж
Заради наднормено съдържание на олово продуктът се изтегля от пазара
БАБХ спира продажбата на партида млечна каша Зърнин М
Каша от сирене по бански
Постно
Каша от карфиол
Овчарска каша
Овчарска каша
Кашата на овчаря
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини