Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.04.2018 г.

Будамяна каша

Будамяна каша

В сгорещената мазнина запържваме ситно нарязания лук, прибавяме и запържваме съвсем ситно нарязаната чушка. Слагаме каймата и попарения, обелен и настърган домат. Запържваме още 5-6 мин и при непрекъснато бъркане сипваме брашното лъжица по лъжица. Запичаме леко във фурната смления кимион и поръсваме ястието с него. Поръсваме и с чубрицата, посоляваме на вкус и като продължаваме да бъркаме сипваме хладка вода, колкото да получим рядка каша. Варим на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато кашата се сгъсти. Преди поднасяне, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 250 г кайма, 2 глави лук, 1 пиперка, 1 домат, 5 с.л. брашно, 1 ч.л. кимион, 1 ч.л. стрита чубрица, 1 к.ч. олио, магданоз, сол.

Будамяна каша
6165

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Покачване при цените на олиото на седмична база
По области, цените на едро на захарта се движат от 0,92 - до 1,50 лв./кг
Леко понижение при цените на захарта в страната
Обмисля се 75 процента подкрепата за младите фермери по Втори стълб
Царевицата се оферира на 285.00-290.00 лв/т
Седмичен обзор на Софийска стокова борса
Проект на Института за агростратегии и иновации
Боянова призова фермерите да се присъединят към първия дигитален хъб в земеделието
Статистика
ЕС отчита 1,7 милиарда лева положителен търговски баланс през февруари
Свързани материали
Виж
Постно
Каша от карфиол
Овчарска каша
Овчарска каша
Кашата на овчаря
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Професионална техника | Градинска техника | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам