Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.01.2018 г.

Куркудена чорба

Ястие със свинско
Куркудена чорба

Като използвате дъска нарязвате месото на малки парчета и наситнявате старателно двете глави лук. Изпържвате добре месото в малко загрята мазнина като в края на пърженето прибавя половината лук.  Като се изпържи и лукът, се прибавя червения пипер. В тенджера се слага водата да заври заедно с другата половина от лука.  Като заври добавяте месото във тенджерата. Ври около 20 минути, след което прибавяте старателно измития ориз. Варите още 15 минути и наливате зелевата чорба. (Ако ви е много солен зелевия сок, добавяте на части като проверявате да не се пресоли чорбата) Добавяте и подправките на вкус. Оставяте да поври още 6 минути и добавяте смесеното с кисело мляко брашно . Ври още 6 минути и се отстранява от огъня. Застройвате  чорбата с добре разбитите яйца, като разбърквате за да не се пресече. Сервирате с добавки лют чеврен пипер и сито нарязан чесън с оцет.

Продукти: около 600 г шарено свинско месо (врат, джолан..) 2 глави лук,  1 литър вода, около 1 л. зелева чорба , 1/2 к.ч. ориз, 1 ч.ч. кисело мляко, 3 с.л. брашно, 2 яйца, 1 ч.л. червен пипер, чубрица,  черен пипер,  целина и сол (ако е необходимо зависи какъв ви е зелевия сок)

Куркудена чорба
22542
 

Последни материали
Виж
Скандалът във Велинград
Поредно изслушване в парламента по случаите с чумата по овцете
Допументите се подават в рамките на 1 месец
ЕК даде начало за конкурса „Нов европейски Баухаус“ в селските райони
Малките общини кандидатстват за наградите „Нов европейски Баухаус“ 2025 г.
Одит на Европейската сметна палата:
България няма грешки при усвояването на евросредства в земеделието и природните ресурси
Допълнителни точки получават проектите на жени и млади предприемачи
Обсъдиха критериите за подбор по приема за неземеделски дейности
Статистика
Най-малко смейни фирми има в Търговищко, най-много - в София и Пловдив
Свързани материали
Виж
На 29 август в МФ има среща с бранша по наредба H-5
Чорбаджийски: Заради сушата гроздето олеква, а цените скочиха с 25 процента
Супа от фасул и коприва
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Зарязване на лозите край Поморие
На Трифон Зарезан лозарите поискаха внимание от властта върху сектора
Чорба от кисело зеле по селски
Празена чорба със зелев сок
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини