Като използвате дъска нарязвате месото на малки парчета и наситнявате старателно двете глави лук. Изпържвате добре месото в малко загрята мазнина като в края на пърженето прибавя половината лук. Като се изпържи и лукът, се прибавя червения пипер. В тенджера се слага водата да заври заедно с другата половина от лука. Като заври добавяте месото във тенджерата. Ври около 20 минути, след което прибавяте старателно измития ориз. Варите още 15 минути и наливате зелевата чорба. (Ако ви е много солен зелевия сок, добавяте на части като проверявате да не се пресоли чорбата) Добавяте и подправките на вкус. Оставяте да поври още 6 минути и добавяте смесеното с кисело мляко брашно . Ври още 6 минути и се отстранява от огъня. Застройвате чорбата с добре разбитите яйца, като разбърквате за да не се пресече. Сервирате с добавки лют чеврен пипер и сито нарязан чесън с оцет.
Продукти: около 600 г шарено свинско месо (врат, джолан..) 2 глави лук, 1 литър вода, около 1 л. зелева чорба , 1/2 к.ч. ориз, 1 ч.ч. кисело мляко, 3 с.л. брашно, 2 яйца, 1 ч.л. червен пипер, чубрица, черен пипер, целина и сол (ако е необходимо зависи какъв ви е зелевия сок)