Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.01.2018 г.

Куркудена чорба

Ястие със свинско
Куркудена чорба

Като използвате дъска нарязвате месото на малки парчета и наситнявате старателно двете глави лук. Изпържвате добре месото в малко загрята мазнина като в края на пърженето прибавя половината лук.  Като се изпържи и лукът, се прибавя червения пипер. В тенджера се слага водата да заври заедно с другата половина от лука.  Като заври добавяте месото във тенджерата. Ври около 20 минути, след което прибавяте старателно измития ориз. Варите още 15 минути и наливате зелевата чорба. (Ако ви е много солен зелевия сок, добавяте на части като проверявате да не се пресоли чорбата) Добавяте и подправките на вкус. Оставяте да поври още 6 минути и добавяте смесеното с кисело мляко брашно . Ври още 6 минути и се отстранява от огъня. Застройвате  чорбата с добре разбитите яйца, като разбърквате за да не се пресече. Сервирате с добавки лют чеврен пипер и сито нарязан чесън с оцет.

Продукти: около 600 г шарено свинско месо (врат, джолан..) 2 глави лук,  1 литър вода, около 1 л. зелева чорба , 1/2 к.ч. ориз, 1 ч.ч. кисело мляко, 3 с.л. брашно, 2 яйца, 1 ч.л. червен пипер, чубрица,  черен пипер,  целина и сол (ако е необходимо зависи какъв ви е зелевия сок)

Куркудена чорба
7639

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Мераклийски
Оризова супа от овче месо
Фонд Земеделие
В Търговищко расте интересът към пчеларството
Важно за градинаря
Обеззаразяване на почвата от акари
Богат избор на български сортове мека пшеница
Променя се географията на селскостопанското производство
Климатичните промени правят бедните още по-бедни, а богатите - по-богати
Предприето е умъртвяване и унищожаване на всички птици
Откриха птичи грип в с. Трилистник, област Пловдив
Свързани материали
Виж
Агнешка чорба със спанак
Селска чорба от пиле
Млечна чорба
Рецепта
Селска лучена чорба
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Чорба от патладжани
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам