Смесваме каймата с малко сол, чубрица и черен пипер на вкус. От сместа оформяме малки кюфтенца (излизат около 30), които овалваме в брашно. В средно голяма тенджера сипваме 1,5 л вода, 1 с.л. сол и 1-2 с.л. олио. Изчакваме да кипне и пускаме кюфтенцата. Нарязваме лука и чушката на ситно, а морковът настъргваме на ренде. Сипваме зеленчуците при врящите кюфтенца. Добавяме ориза, ситно нарязаните картофи и обелените скилидки чесън. Оставяме всичко да ври на тих огън. Внимателно изваждаме кюфтенцата и пасираме супата. Разбиваме брашното с киселото мляко и яйцата и добавяме към супата. Връщаме кюфтенцата и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти за супата: 1 пакетче кайма от 250 г, 1-2 картофа, 1/2 ч.ч. ориз, 3-4 с.л. брашно, 1 чушка, 1 глава лук, 1 морков, 3-4 скилидки чесън, 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, черен пипер, малко чубрица, магданоз, сол, олио.