Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.01.2018 г.

Крем супа с топчета

Рецепта с кайма
Крем супа с топчета

Смесваме каймата с малко сол, чубрица и черен пипер на вкус. От сместа оформяме малки кюфтенца (излизат около 30), които овалваме в брашно. В средно голяма тенджера сипваме 1,5 л вода, 1 с.л. сол и 1-2 с.л. олио. Изчакваме да кипне и пускаме кюфтенцата. Нарязваме лука и чушката на ситно, а морковът настъргваме на ренде. Сипваме зеленчуците при врящите кюфтенца. Добавяме ориза, ситно нарязаните картофи и обелените скилидки чесън. Оставяме всичко да ври на тих огън. Внимателно изваждаме кюфтенцата и пасираме супата. Разбиваме брашното с киселото мляко и яйцата и добавяме към супата. Връщаме кюфтенцата и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Продукти за супата: 1 пакетче кайма от 250 г, 1-2 картофа, 1/2 ч.ч. ориз, 3-4 с.л. брашно, 1 чушка, 1 глава лук, 1 морков, 3-4 скилидки чесън, 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, черен пипер, малко чубрица, магданоз, сол, олио.

Крем супа с топчета
2856

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Прогноза за времето
В Деня на християнското семейство най-после валежи с икономическо значение
Предстоящо
ЕСО започва изграждане на електропровод между Добруджа и Бургас
Валят фалити и в този сектор
Пчеларите са пред протест - 2018 година приключва с 60 процента срив в добива на мед
Краста по картофите – видове, профилактика и лечение
Нови схеми за държавна помощ
От 2019 г. за мини мандри ще се дават до 60 хиляди лева на ферми
Важно за фермера
До 5 хил. лева ще се дават за въвеждане на GLOBALG.A.P. стандарт при зеленчуци и плодове
Свързани материали
Виж
Есенна супа
Мераклийски
Оризова супа от овче месо
Спаначена супа с кайма
Доматена супа с месо
Здравословно
Зелена супа с картофи
Рецепта
Селска лучена чорба
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам