Начало » Пазари » Плодове и зеленчуци
21.01.2018 г.

Турция понижи митото върху вноса на орехи и бадеми до 15 на сто

От 1 януари
Турция понижи митото върху вноса на орехи и бадеми до 15 на сто

Турция преразгледа в посока на понижение ставките по митата върху вноса на някои видове ядки, се посочва в съобщение на министерството на селското стопанство на САЩ, цитирано от електронното издание АПК-Информ.

От 1 януари тази година в сила са новите мита от 15% върху вноса на орехи и бадеми в Турция, които до края на миналата година бяха в размер на 43,2%. Без промяна остават митата върху вноса на американските орехи пекан и на шам-фъстъка – също 43,2%.

Запазват се обаче преференциалните тарифи за вноса на пекан от Южна Корея на ниво 19,6% и за Сингапур от 32,4%, докато вносът от Босна и Херцеговина и на 4-те вида ядки не се обмитява изобщо.

Турция понижи митото върху вноса на орехи и бадеми до 15 на сто
3802

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Единадесет пъти е нарастнал износа на бобови зеленчуци
Внос и износ на плодове и зеленчуци в и от страната
По-висок добив от маслодаен слънчоглед и царевица за зърно
Модерните технологии в Международния технически панаир
Гювеч по карнобатски
Цени на замразено и охладено пиле в магазинната мрежа
Цени на яйца в страната
Свързани материали
Виж
Търговски политики
Турция намали двойно митото при вноса на слънчогледово семе
Прогнози
Рекордна реколта от слънчогледово семе в Турция
Прогнози
Кризата в Турция може да удари българския износ, предвиждат икономисти
След вдигане на забраната
Пет хиляди разплодни овце са изнесени за Турция
Контрол
Съвместна акция на БАБХ и МВР разкри незаконна пратка пестициди от Турция
За хлебно зърно с 13 и половина на сто протеин
Турция понижи изкупната цена за пшеницата с 8 на сто
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам