Каймата се измесва със солта, черния пипер и ситно нарязан магданоз. Разделя се на топки, по-малки от яйце, които се овалват в брашно. Сланината, нарязана на ситно, се за-пържва на слаб котлон в малко масло. В получената мазнина се пържат кюфтенцата от всички страни, поръсват се с 1 с. л. брашно и когато и то се зачерви, се сипва толкова топла вода или бульон, колкото да ги покрие. Щом сосът клокне, се слага виното. Кестените се попарват с вряла вода, в която престояват 10-15 мин, обелват се и се добавят към ястието заедно със захарта, доматеното пюре, карамфилчетата, дафиновите листа и половин връзка магданоз, завързана с конец. Вари се около 1 час на слаб огън, магданозът се изважда. Ястието се поднася в голяма чиния с гарнитура от варен ориз, попарен с масло.
Продукти: 750 г телешка кайма, 50 г сланина, 1 ч. ч. бяло вино, 30 кестена, 24 дребни лукчета, 1 с. л. доматено пюре, 1 врг,зка магданоз, 2 бучки захар, 2 дафинови листа, 3-4 карамфилчета, 30 г краве масло, смлян черен пипер, со