Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.12.2017 г.

Гювеч със свинско и кисело зеле

Класическо вкусно ястие

Нарязваме сланината на тънки лентички и покриваме с тях дъното на глинен гювеч. Почистваме ориза и го запържваме в 1 с.л. мазнина, докато стане прозрачен. Нарязваме зелето на ивички и го задушаваме кратко в 2-3 с.л. мазнина. Щом поомекне, го размесваме с ориза и прехвърляме по-голямата част в гювеча. Нарязваме месото на хапки и го позапържваме в останалата мазнина, след което го разпределяме върху зелето в гювеча. Нарязваме картофите на филийки и ги нареждаме върху месото. Поръсваме с наситнен чесън, кимион и черен пипер. Покриваме с останалото зеле и наливаме равни части вода и зелев сок, така че течността да покрие продуктите. Печем в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина.

Продукти за гювеча: 800 г обезкостено свинско месо, 150 г солена сланина, 1 ч.ч. ориз, 1 кисела зелка, 6 с.л. олио, 6-7 картофа, 5-6 скилидки чесън, смлян кимион, смлян черен пипер.

Гювеч със свинско и кисело зеле
16293
 

Последни материали
Виж
Нормативни промени
Важни изисквания за пръсканията срещу мухи и вредители във фермите
Митата на Тръмп само задълбочават проблема
Цените на яйцата на дребно в САЩ продължават да чупят рекорди
Проекти на МРРБ
Евросредства за селския и културен туризъм в Северозападна България
Решения на Министерския съвет
Одобрена е наредбата за конфитюри и мармалади
Отново е закупено половината планирано количество при слаб спад в цената
Българската пшеница този път не успя да спечели търга в Йордания
Решения на Министерския съвет
Такси, които ще се плащат при вписването на фалити
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини