Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Гювеч със свинско и кисело зеле

Класическо вкусно ястие
Синор.БГ / 16.12.2017 г.

Нарязваме сланината на тънки лентички и покриваме с тях дъното на глинен гювеч. Почистваме ориза и го запържваме в 1 с.л. мазнина, докато стане прозрачен. Нарязваме зелето на ивички и го задушаваме кратко в 2-3 с.л. мазнина. Щом поомекне, го размесваме с ориза и прехвърляме по-голямата част в гювеча. Нарязваме месото на хапки и го позапържваме в останалата мазнина, след което го разпределяме върху зелето в гювеча. Нарязваме картофите на филийки и ги нареждаме върху месото. Поръсваме с наситнен чесън, кимион и черен пипер. Покриваме с останалото зеле и наливаме равни части вода и зелев сок, така че течността да покрие продуктите. Печем в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина.

Продукти за гювеча: 800 г обезкостено свинско месо, 150 г солена сланина, 1 ч.ч. ориз, 1 кисела зелка, 6 с.л. олио, 6-7 картофа, 5-6 скилидки чесън, смлян кимион, смлян черен пипер.

Гювеч със свинско и кисело зеле
16570
 

Последни материали
Виж
Практики през есента
Кората на младите ябълки се напуква – ето как да спасим дърветата
Статистика
Германия с лек ръст на есенната сеитба през 2025 г.
Сравнение между 2023 и 2025 г.
Фалитите в животновъдството промениха ставките за оцелелите в бизнеса
Ръст на цените е регистриран в почти всички основни групи култури
Икономически сметки за селското стопанство - 2025 година
С UVC модул
Ултравиолетовите лъчи на робота Valera CUBE преборват маната на минутата
Баница с кисело зеле и праз
Свързани материали
Виж
Заек по манастирски
Говеждо касапски гювеч
Гъби със зарзават в пръстен гювеч
Зелен гювеч
Гювеч с пиле
Каша от сирене по бански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини