Австралия е най-големият износител и потребител на червено месо в света, се посочва в доклад на Консултативния съвет на производителите на червено месо, цитиран от електронното издание Meatinfo. През 2016 г. страната е била най-големият износител на говеждо, втора по износ на овче месо и трета по износ на жив добитък.
В доклада се посочва също, че доставките за чужбина на австралийско червено месо и добитък са нараснали с почти 6 млрд. австралийски долара за последните 5 селскостопански сезона, достигайки 15,1 млрд. австралийски долара през 2015-2016 г.
Според говорителя на съвета Дон МакКий износът на червено месо е от решаващо значение за икономиката на Австралия. „Нито един отрасъл няма по-голямо значение за обществото от онзи, който храни населението и подобрява живота му. В Австралия сегментът за производството на червено месо осигурява около 18 млрд. долара за брутния вътрешен продукт на страната, създава 405 хил. работни места и ежедневно храни 24 млн. австралийци”, уточнява МакКий.