Начало » Хоби земеделие » Малката градина
23.10.2017 г.

Как правилно да наредим картините вкъщи

Това помещение е предназначено за среща с гостите, затова трябва да поставите платната на удобна за зрителя височина – метър и половина от пода до долния край на картината. (това правило е общо за всички стаи, но в гостната съблюдаването му е особено важно). Не си струва заради прах в очите да закачите по всички стени шедьоври. Достатъчно са няколко платна на две- три места. Ако в гостната имате камина, то картината над нея ще се натрапва сама.

Кухня, столова
Едва ли изображенията на печални лица или кървави батални сцени ще повдигнат апетита на вас или вашите гости. Натюрмортът е най-оптималният вариант за тази стая. Рисунките могат да се съчетаят с посудата. Ако на вашата стена виси кръгло блюдо и вие искате да подчертаете неговата форма, е възможно редом с него да поставите картина или няколко малки картини с квадратна форма. Ако напротив, не искате да акцентирате вниманието на това блюдо, тогава изображението трябва да бъде с формата на блюдото.

Спалнта
Тази стая е само за двама. Затова не си струва тук да слагате портрети, изображения на хора, тъй като това създава ефекта за присъствие на трети човек, което не е подходящо за такова интимно място. Подходящи са платна със средни размери и спокойни изображения. Например, пейзажи или авангардни изображения, изпълнени в светли тонове и оптимистични по съдържание. Жените, които са сами, дизайнерите съветват да закачат нещо ярко, жизнеутвърждаващо.
Картината или групата картини може зрително да стане като продължение на леглото, дивана или изображението да се разположи над таблата на леглото.

Детската стая
Изборът на платна зависи от възрастта на детето. При това то не трябва да бъде само красиво, но и опознавателно. На малките деца можете да подарите ярка картина с добро съдържание. Например, с положителни герои от приказките, анимационните филмчета, изображения на животни (само естествено, не агресивни). Идеален вариант е рисунка от самия обитател на жилището. Ярката рисунка трябва да бъде поставена на неутрални, желателно е едноцветни тапети. Не си струва да натоварвате с прекалено много картини детската стая.

Работният кабинет
Това място е демонстрация на деловия успех. Затова тук трябва да стоят наградите, дипломите, най-добрите работи. Те създават особена атмосфера, която напомнят за успеха и ще стимулират към нови достижения.
Добре изглеждат в такова помещение и стилните черно-бели снимки. А спокойните пейзажи с рекички и селски къщи ще ви пречат да се съсредоточине и ще ви настройват да си почивате.

“Музейният” стандарт
На каква височина трябва да закачите изображение зависи от интериора и желанието на собстевника на жилището. Има общоприети музейни стандарти – 152 см от пода до долния край на картината. На тази височина е най-удобно да не разглежда картината.
Затова, ако се съмнявате къде да закачите картината, разположете я така, че от долния й край до пода да остава около метър и половина.

Как правилно да наредим картините вкъщи
4967
 

Последни материали
Виж
Заради достигането на пределните количества за доставка през годината
Производителите на захар в Украйна молят за спешно спиране на износа за ЕС
Разширението при пролетните зърнени култури обаче гони 20 на сто
Германия е свила площите със засетите през есента пшеница и рапица
Според резултатите от втора министерска проверка за по-малко от месец
В Монтанско чистят незаконните сметища и откриват нови
Имотът е с обща площ от 8378 квадратни метра с няколко производствени сгради
Продават за над 1 милион лева ипотекиран фуражен завод в Пловдивско
На месечна и годишна база през април и първите 4 месеца на годината
Износът на мед от Украйна нараства стремително
Петима души са задържани след разследване на ГДБОП
Разкриха схема за злоупотреба с евросредства в земеделието
Свързани материали
Виж
Как си влияят растенията които растат редом едни до други
12 професионални хитрости за градината
Тайните на малката градинка
Как да подредя видовете в овощната градина?
Цветни лехи в градината... по немски
Правила за красива цветна градина
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини