Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.09.2017 г.

Камби с карфиол и грозде

Туршия

Избираме месести, добре узрели червени камби и ги почистваме от семенната част. Загряваме водата, оцета и солта и във врящата марината попарваме камбите 2 мин, за да омекнат леко. Режем листата целина и магданоз на ситно и пълним камбите, а отворът запълваме с розичка от цветно зеле. Пълнените камби подреждаме в подходящ съд, дъното на който сме застлали с вишневи листа. Между редовете поставяме малки чепки ароматно грозде /напр. от сорта Болгар/, тънки резенчета хрян, кръгчета моркови и целина, нарязани с къдрав нож. Заливаме със студена саламура, приготвена от водата, солта и оцета. Притискаме отгоре с венче от лозови пръчки и листа от вишна. Държим на студено. 

Продукти: 4 кг червени камби, 1 глава карфиол, 1 кг моркови, грозде (бяло и червено), 1 глава целина с листата, магданоз, хрян; за маринатата: 1 л оцет, 1 л вода, 120 г сол

Камби с карфиол и грозде
11771
 

Последни материали
Виж
Стартира приема по интервенцията за „Професионално обучение и придобиване на знания“
Развитие на малките населени места
Приемът по ВОМР ще стартира в началото на месец февруари 2025 г.
Увеличена е квотата за улов на калкан в Черно море
От днес е отворен приемът за „Инвестиции в лозаро-винарския сектор“ и „Инвестиции в екологични съоръжения“
Селското стопанство трябва да извлече повече ползи от БРИКС
БАБХ призовава животновъдите да внимават за шап по животните
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини