Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
21.09.2017 г.

Камби с карфиол и грозде

Туршия

Избираме месести, добре узрели червени камби и ги почистваме от семенната част. Загряваме водата, оцета и солта и във врящата марината попарваме камбите 2 мин, за да омекнат леко. Режем листата целина и магданоз на ситно и пълним камбите, а отворът запълваме с розичка от цветно зеле. Пълнените камби подреждаме в подходящ съд, дъното на който сме застлали с вишневи листа. Между редовете поставяме малки чепки ароматно грозде /напр. от сорта Болгар/, тънки резенчета хрян, кръгчета моркови и целина, нарязани с къдрав нож. Заливаме със студена саламура, приготвена от водата, солта и оцета. Притискаме отгоре с венче от лозови пръчки и листа от вишна. Държим на студено. 

Продукти: 4 кг червени камби, 1 глава карфиол, 1 кг моркови, грозде (бяло и червено), 1 глава целина с листата, магданоз, хрян; за маринатата: 1 л оцет, 1 л вода, 120 г сол

Камби с карфиол и грозде
11450
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
Над 80 млн. лева директни плащания са изплатени на стопаните в област Ямбол
Ново! Всеки месец фермерски пазар в Плевен
Министерски съвет
Подговен и одобрен е документът с искане за спиране на вноса на яйца от Украйна
Министерството осигури дървесина
Животновъдът Николай Добрев, чиято ферма пострада от пожарите, утре ще получи едра строителна дървесина
Къде и какви сидерати трябва да се сеят в края на лятото
Атанас Урджанов е новият председател на Националния съвет по храните
Свързани материали
Виж
Смесена туршия
Туршия от кисели краставички със синап
Сурова рязана туршия
Люта саламурена туршия
Класическа сурова туршия
Зелена туршия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини