Начало » Хоби земеделие » Малката градина
05.08.2017 г.

Зимна композиция за балкона в червено

Остъклените балкони имат много предимства

Остъклените балкони имат много предимства, едно от които е възможността цяла зима да са окичени с цветя. Предлагаме ви една композиция, която ще оцвети вашата тераса и ще прави дълго време приятно впечатление. Необходими са ви няколко растения, които освен, че се съчетават цветово, трябва да имат и приблизително еднакви изисквания към температурата и влагата на въздуха.
Вариантите за подредбата им в кошницата са два – растенията може да се извадят от саксиите и да се поставят заедно с почвата около тях в новият съд. Другата възможност е в мъх да се подредят цветята направо със саксиите. Този начин е много удобен, защото след време, като ви омръзне композицията можете да я развалите безпроблемно.
Необходими са ви четири минициклами. Ако решите да си ги купите от някоя цветарска борса, ще дадете за всяка от тях по левче. Намерете си и поне две растения декоративен пипер. Трябват ви и още два-три бръшляна и един карекс.
Тази композиция е много ефектна, ако е поставена във висяща кошница. За предпочитане е да бъде плетена от естествени пръчки. Не забравяйте преди да започнете да подреждате цветята да сложите на дъното й наелоново фолио. Върху него разстелете мъх и после подреждайте саксиите. В центъра на това оригинално съчетание сложете карекса. Около него разположете миницикламите. Работете внимателно с тях, защото дръжките на цветовете са много чупливи. Пред тях поставете двата декоративни пипера, които може да са не само с червени плодове, има сортове с жълти и лилави. На преден план по периферията на кошницата разположете бръшляна, чиито клонки са най-дълги и ще се спускат грациозно надолу.

Бръшлянът има репутацията на едно от най-обичаните декоративни растения. Ако се спрете на бързорастящ сорт, с него може да облечете не само тази кошница, но и много по-големи пространства. Той обича хладните помещения, затова неотопляемата тераса е идеална за него. Оставете го обаче на ярко осветено място.

Карексът, който е от голямото семейство на остриците, също предпочита през зимата да стои на хладно. Растението не е придирчиво, може да расте добре и на слънчево място. Харесва почвата около него да е непрекъснато влажна. Добре е в топлите дни помещението да се проветрява.

Цикламите са от най-ефектните растения, които цъфтят през зимата. Те също се чувстват идеално при температура 10 – 15 градуса. Заради цикламата композицията не бива да се излага на пряко слънце. Почвата да е постоянно влажна. Необходимо е от време навреме да се пулвелизира въздухът около листата.

Декоративният пипер също обича прохладните помещения през зимата. Известен е още като коледен пипер. Почвата около него трябва да е влажна. От горещия въздух плодовете ще опадат. При добри грижи растението ще ви радва с красивите миничушки два-три месеца. Не се опитвайте обаче да ги слагате в гозбата, всички части на това растение са отровни.

Зимна композиция за балкона в червено
6858
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Какво трябва да знаем за предзимното засяване на зеленчуци?
Зимната резиденция на южните растения
Встъпят ли в пълен покой, дръвчетата са готови за зимна резитба
Вашето лято в зимната градина
Не закъснявайте, но и не избързвайте с ножицата
Кога са най-полезни зимните резитби
Скучният пейзаж може да се превърне в незабравима картина
Зимна приказка в градината
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини