Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
30.12.2016 г.

Усукана баница

Усукана баница

Разтваряме маята със солта в малко вода и с нея, млякото, белтъците и брашното месим умерено твърдо тесто. От него правим 12 топчета, които леко разточваме и залепяме 3 по 3 с маста. Точим ги на тънък лист, мажем със смес от сирене и жълтъци. Навиваме всеки лист на рулото и го усукваме добре на две страни, преди да го увием като охлюв. Когато по тази начин обработим всичките кори и ги наредим в намаслена тавичка, отгоре намазваме със същата плънка. Нарязваме парченца краве масло и ги слагаме върху баницата, след което я печем отначало в силна, а после в умерена фурна.

Продукти: 4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, ¾ ч. ч. свинска маса, 250 г сирене, мая, колкото орех, брашно за умерено твърдо тесто, бучка краве масло.

Усукана баница
4998

Последни материали
Виж
Инициатива за дуално обучение
Срещите на ученици с успешни фермерите продължават
Прехвърляне на средства
Над 31,4 милиона евро по ПРСР се залагат в мярка 5 за обезщетения на животновъди
Румънците са втори
Франция с рекорден износ на мека пшеница
Увеличението е главно за сметка на страните от Северна Африка и Югоизточна Азия
Износът на пшеница от Украйна расте рязко въпреки спада на доставките за ЕС
Присъдата не подлежи на обжалване
Осъдиха млад фермер на две години затвор
Устройствен правилник - промени
Ще има втори зам. директор в агенцията по горите
Свързани материали
Виж
Селска баница
Баница със свинско месо
Усукана баница
Празници
На Сирни заговезни се иска прошка и се прощава
Баници с плънка от месо
Баница с месо
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам