Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
30.12.2016 г.

Усукана баница

Усукана баница

Разтваряме маята със солта в малко вода и с нея, млякото, белтъците и брашното месим умерено твърдо тесто. От него правим 12 топчета, които леко разточваме и залепяме 3 по 3 с маста. Точим ги на тънък лист, мажем със смес от сирене и жълтъци. Навиваме всеки лист на рулото и го усукваме добре на две страни, преди да го увием като охлюв. Когато по тази начин обработим всичките кори и ги наредим в намаслена тавичка, отгоре намазваме със същата плънка. Нарязваме парченца краве масло и ги слагаме върху баницата, след което я печем отначало в силна, а после в умерена фурна.

Продукти: 4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, ¾ ч. ч. свинска маса, 250 г сирене, мая, колкото орех, брашно за умерено твърдо тесто, бучка краве масло.

Усукана баница
4782

Последни материали
Виж
Унищожени са над 80 тона само за първото полугодие
Внесено от Полша пилешко зарази литовски деца със салмонелоза
Заради ограниченията в работните визи за мигрантите
Средната възраст на наемните работници във фермите в САЩ расте неотклонно
В обекта в село НИколово има 17 000 прасета
В Русенско е регистриран първи случай на АЧС в индустриална ферма
Пратката от над 20 тона ще бъде върната на изпращача или унищожена
Босна и Херцеговина спря внос на орехи от Румъния с високо ниво на афлатоксин B1
Нивото на масленост в суровото вещество е доста под изискванията за износ
Търговците в Украйна недоволстват от качеството на рапицата
Заради силната суша в края на юни и началото на юли
Понижиха прогнозата си за реколтата от пшеница в ЕС с над 2 милиона тона
Свързани материали
Виж
Селска баница
Баница със свинско месо
Усукана баница
Празници
На Сирни заговезни се иска прошка и се прощава
Баници с плънка от месо
Баница с месо
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам