Разтваряме маята със солта в малко вода и с нея, млякото, белтъците и брашното месим умерено твърдо тесто. От него правим 12 топчета, които леко разточваме и залепяме 3 по 3 с маста. Точим ги на тънък лист, мажем със смес от сирене и жълтъци. Навиваме всеки лист на рулото и го усукваме добре на две страни, преди да го увием като охлюв. Когато по тази начин обработим всичките кори и ги наредим в намаслена тавичка, отгоре намазваме със същата плънка. Нарязваме парченца краве масло и ги слагаме върху баницата, след което я печем отначало в силна, а после в умерена фурна.
Продукти: 4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, ¾ ч. ч. свинска маса, 250 г сирене, мая, колкото орех, брашно за умерено твърдо тесто, бучка краве масло.