Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Усукана баница

Синор.БГ / 30.12.2016 г.

Разтваряме маята със солта в малко вода и с нея, млякото, белтъците и брашното месим умерено твърдо тесто. От него правим 12 топчета, които леко разточваме и залепяме 3 по 3 с маста. Точим ги на тънък лист, мажем със смес от сирене и жълтъци. Навиваме всеки лист на рулото и го усукваме добре на две страни, преди да го увием като охлюв. Когато по тази начин обработим всичките кори и ги наредим в намаслена тавичка, отгоре намазваме със същата плънка. Нарязваме парченца краве масло и ги слагаме върху баницата, след което я печем отначало в силна, а после в умерена фурна.

Продукти: 4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, ¾ ч. ч. свинска маса, 250 г сирене, мая, колкото орех, брашно за умерено твърдо тесто, бучка краве масло.

Усукана баница
13818
 

Последни материали
Виж
Бюджета по помощта е 2 млн. лв.
Стартира прием по de minimis за компенсиране на фермерите от зоните с шарка по овцете и козите
Фондът отговори
Защо ДФЗ насочва бенефициери по ПРСР да теглят кредит от една банка?
Инвестиции в земеделски стопанства от СПРЗСР
Новите интервенции аналог на подмярка 4.1. ще стартират през ноември
Напоителни системи ще е без инвестиции с държавни пари
Инвестиционни проекти на министерствата няма да се финансират от държавата през 2026 г.
Цената се понижи спрямо предишния въпреки участието само на 3 компании
Йордания пак закупи на търг едва половината от планирания фуражен ечемик
Защо патладжаните имат горчив вкус?
Свързани материали
Виж
Баница със свинско месо
Баница с кисело зеле и праз
Баница с кисело зеле и праз
Баници с плънка от месо
Според авторитетен кулинарен пътеводител
Родната баница със сирене е световното тестено изделие за 2021 година
Селска баница
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини