Начало » Новини » Света

Японски учени разкриха ползата от сладоледа за мозъчната дейност

Особено ефективна е сутешната консумация
Синор.БГ / 23.04.2017 г.

Учени от университета „Кьорин” в японската столица Токио под ръководството на проф. Йошихико Кога са установили, че сладоледът влияе благоприятно върху мозъчната дейност на хората, съобщава електронното издание Excite News.

Особено силно е въздействието, когато сладоледът се консумира сутрин. Тогава той повишава умствената активност и стимулира алфа вълните в мозъка. Освен това сладоледът помага за по-бързото събуждане и ободряване.

В рамките на изследването учените търсили зависимост от поеманата храна на закуска с аналитичните способности и бързината на реакциите, показани на проведени тестове след хранене. Било установено, че онези, които закусвали със сладолед, се справят най-бързо и най-успешно със зададените въпроси.

Контролните тестове показали, че в случая е важно съдържанието, а не ниската температура на продукта. При поемане само на студена вода резултатът бил повишена мозъчна активност, но доста под нивата, фиксирани при консумацията на сладолед.

На екипа предстои да уточни дали засилената мозъчна дейност се дължи на конкретна съставка в сладоледа. Остава и въпросът за дълготрайността на ефекта от подобна закуска в рамките на работния ден.

Японски учени разкриха ползата от сладоледа за мозъчната дейност
9048
 

Последни материали
Виж
Евростат
Близо 12% от работещите у нас са в риск от бедност
FAO: Деградацията на земята намалява добивите и застрашава милиарди хора
Проектобюджет 2026 г.
При предсрочно връщане на работа парите за майчинство се вдигат от 390 лева на 675 лв.
Персоналът се топи от 65 на 60
Съкращават хора от Службата за съвети в земеделието, за да работят в МЗХ
Vаderstad представя следващото поколение иновации в сеитбата – на живо край летище Хановер за Agritechnica 2025
Промени в етикета на храните
Неузрелите и сирената с високо водно съдържание ще се предлагат само опаковани
Свързани материали
Виж
Резулатати
БАБХ провери предприятия за производство на сладолед
С началото на активния летен сезон
Започват извънредни проверки на обектите за производство и търговия със сладолед
Германия произвежда най-евтиния сладолед
Продуктите не са безопасни за употреба според законодателството на ЕС
Хърватия изтегля от пазара сладоледи Милка с високо ниво на етиленов оксид
В бизнеса навлизат стотици дребни частни предприемачи
Производството и износът на сладолед от Сърбия нарастват рязко
След обявяването на нови указания на ЕК от средата на юли
Изтеглят сладоледи на Нестле и Марс от пазара в Испания заради канцерогени
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини