Избираме прясно месо, измиваме го, подсушаваме и заедно с почистения лук прекарваме няколко пъти през месомелачка, за да се получи ситна кайма. Прибавяме смления черен пипер, сол, канела и кимион. Накисваме булгура за 15 мин, отцеждаме го и го смесваме с каймата. Прекарваме отново сместа през месомелачка, за да получим плътна като тесто кайма. Разстиламе така приготвената кайма в намаслена тавичка, заглаждаме и след това нарязваме с ножа на ромбчета. Печем ястието около 20 мин в умерена фурна. Поднасяме го топло с трушия.
Продукти: 800 г агнешко месо, 1 к.ч. краве масло, 200 г булгур, 4 глави стар лук, 1 ч.л. смлян черен пипер, канела, кимион, сол на вкус.