Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.11.2016 г.

Печено агнешко с булгур

Избираме прясно месо, измиваме го, подсушаваме и заедно с почистения лук прекарваме няколко пъти през месомелачка, за да се получи ситна кайма. Прибавяме смления черен пипер, сол, канела и кимион. Накисваме булгура за 15 мин, отцеждаме го и го смесваме с каймата. Прекарваме отново сместа през месомелачка, за да получим плътна като тесто кайма. Разстиламе така приготвената кайма в намаслена тавичка, заглаждаме и след това нарязваме с ножа на ромбчета. Печем ястието около 20 мин в умерена фурна. Поднасяме го топло с трушия.

Продукти: 800 г агнешко месо, 1 к.ч. краве масло, 200 г булгур, 4 глави стар лук, 1 ч.л. смлян черен пипер, канела, кимион, сол на вкус.

Печено агнешко с булгур
6178
 

Последни материали
Виж
Въпреки подобрените запаси от влага в почвата след майските дъждове
Прогнозата за тазгодишната реколта от рапица в Украйна е песимистична
Сеитбата на царевицата е близо до приключване, а на соята продължава
Жътвата на есенната пшеница в САЩ започна още в края на май
В аврозоната земеделските институции ще спестят разходи от превалутиране
Първият държавен магазин за храни може да отвори в Пловдив до 2 месеца
Задържани са товарен автомобил и самоделна моторна лебедка
Откриха 15 незаконно отсечени смърча в района на Чепеларе
Проверките продължават, включително в лични стопанства тип заден двор
В Старозагорско няма нови огнища на шарка по дребните преживни животни
Отгледани на демонстрационното му поле в сътрудничество с агробизнеса
Тракийският университет представи иновативни сортове житни култури
Свързани материали
Виж
За агнешкото се сещаме предимно по празници
И производството, и вносът на яйца у нас расте
От БАБХ твърдят, че стриктно следят за проследимостта на продуктите
Нямат основание твърденията за подвеждане на потребителите с вносното агнешко
БАБХ: Агнешкото задължително да се продава със страна на произход
Доклад на Синор.БГ
Какво се случи през седмицата в земеделието
Овцевъдите призовават месото да се купува директно от производител
От фермата до магазина цената на агнешкото скача над 2 пъти
Агнешко месо с кисело мляко и яйца
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини