Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Агнешко горски гювеч

Синор.БГ / 10.07.2025 г.
Агнешко горски гювеч

Почистваме и измиваме месото. Подсушаваме, нарязваме го на парчета и задушаваме заедно със ситно нарязания лук на слаб огън в мазнината и малко вода. След 5-6 мин прибавяме обелените и настъргани домати. След още 20 мин прибавяме гъбите, които предварително сме почистили, измили, подсушили и нарязали на тънки ивички. Прибавяме съшо така нарязаните чушки и люти чушлета, както и обелените скилидки чесън. Посоляваме, заливаме с топла вода, прехвърляме ястието в пръстен гювеч и варим на слаб огън. В края на варенето прибавяме почистения, измит и отцеден ориз и останалите домати, нарязани на кръгчета. Поръсваме със ситно нарязани магданоз, чубрица и копър.

Продукти за 4 порции: 750 г агнешко месо /овнешко или телешко/, 100 г краве масло, 150 г лук, 300 г домати, 250 г пресни гъби, 200 г чушки, 2 люти чушлета, 60 г ориз, 1 глава чесън, 2 стръкчета чубрица, копър, магданоз, сол.

 

Агнешко горски гювеч
3276
 

Последни материали
Виж
Турция превежда 349 милиона лири помощи на фермерите – вижте по сектори колко са в евро
При пшеницата спадът е само с 21 на сто, срив от две трети при царевицата
Износът на зърно от Украйна намаля с над 36 на сто за тримесечие
На Софийска Стокова Борса продължава предлагането на голямо количество хлебна пшеница от стари реколти
Чорба от агнешки бял дроб и сърца
За да поддържа интереса им към отглеждането на зърнената култура
Индия повиши изкупната цена на пшеницата от фермерите с 6,6 на сто
Вследствие на въведеното мито от 10 на сто върху износа на рапица
Украйна счупи рекорда си по месечен износ на рапично масло
Свързани материали
Виж
За агнешкото се сещаме предимно по празници
И производството, и вносът на яйца у нас расте
От БАБХ твърдят, че стриктно следят за проследимостта на продуктите
Нямат основание твърденията за подвеждане на потребителите с вносното агнешко
БАБХ: Агнешкото задължително да се продава със страна на произход
Доклад на Синор.БГ
Какво се случи през седмицата в земеделието
Овцевъдите призовават месото да се купува директно от производител
От фермата до магазина цената на агнешкото скача над 2 пъти
Агнешко месо с кисело мляко и яйца
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини