Почистваме и измиваме месото. Подсушаваме, нарязваме го на парчета и задушаваме заедно със ситно нарязания лук на слаб огън в мазнината и малко вода. След 5-6 мин прибавяме обелените и настъргани домати. След още 20 мин прибавяме гъбите, които предварително сме почистили, измили, подсушили и нарязали на тънки ивички. Прибавяме съшо така нарязаните чушки и люти чушлета, както и обелените скилидки чесън. Посоляваме, заливаме с топла вода, прехвърляме ястието в пръстен гювеч и варим на слаб огън. В края на варенето прибавяме почистения, измит и отцеден ориз и останалите домати, нарязани на кръгчета. Поръсваме със ситно нарязани магданоз, чубрица и копър.
Продукти за 4 порции: 750 г агнешко месо /овнешко или телешко/, 100 г краве масло, 150 г лук, 300 г домати, 250 г пресни гъби, 200 г чушки, 2 люти чушлета, 60 г ориз, 1 глава чесън, 2 стръкчета чубрица, копър, магданоз, сол.