Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Агнешко горски гювеч

Синор.БГ / 10.07.2025 г.
Агнешко горски гювеч

Почистваме и измиваме месото. Подсушаваме, нарязваме го на парчета и задушаваме заедно със ситно нарязания лук на слаб огън в мазнината и малко вода. След 5-6 мин прибавяме обелените и настъргани домати. След още 20 мин прибавяме гъбите, които предварително сме почистили, измили, подсушили и нарязали на тънки ивички. Прибавяме съшо така нарязаните чушки и люти чушлета, както и обелените скилидки чесън. Посоляваме, заливаме с топла вода, прехвърляме ястието в пръстен гювеч и варим на слаб огън. В края на варенето прибавяме почистения, измит и отцеден ориз и останалите домати, нарязани на кръгчета. Поръсваме със ситно нарязани магданоз, чубрица и копър.

Продукти за 4 порции: 750 г агнешко месо /овнешко или телешко/, 100 г краве масло, 150 г лук, 300 г домати, 250 г пресни гъби, 200 г чушки, 2 люти чушлета, 60 г ориз, 1 глава чесън, 2 стръкчета чубрица, копър, магданоз, сол.

 

Агнешко горски гювеч
2728
 

Последни материали
Виж
Отчет за изпълнението на Стратегическия план за 2024 г.
Младите фермери не усвояват планираната субсидия по директните плащания
Данни на Евростат
Сравнение на цените на селскостопанската продукция в България и ЕС: Кой води класацията?
Стратегически план - отчет за 2024 г.
Пчеларите през 2024 г. - без нито един проект за разкриване на фалшив мед подаден проект за разкриване на фалшив мед
Фермерът Владимир Георгиев
Сладкият чесън от Долни Раковец връща младите към земята
Предстоящо
Международен форум по свиневъдство и птицевъдство - на 10 и 11 септември в София
Съвети за градинаря
Есенен ренесанс за тиквичките
Свързани материали
Виж
За агнешкото се сещаме предимно по празници
И производството, и вносът на яйца у нас расте
От БАБХ твърдят, че стриктно следят за проследимостта на продуктите
Нямат основание твърденията за подвеждане на потребителите с вносното агнешко
БАБХ: Агнешкото задължително да се продава със страна на произход
Доклад на Синор.БГ
Какво се случи през седмицата в земеделието
Овцевъдите призовават месото да се купува директно от производител
От фермата до магазина цената на агнешкото скача над 2 пъти
Агнешко месо с кисело мляко и яйца
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини