Начало » Пазари » Животинска продукция
16.07.2016 г.

Вносът овче месо засилва натиска върху производителите му в ЕС

sinor.bg

Необходимо е да бъдат взети мерки за намаляване на натиска върху производителите на овче месо в Европейския съюз, оказван от вноса му от държави извън общността, призова Чарлз Съркъм, който е сред водещите специалисти в европейския овцевъден бранш, цитиран от електронното издание Meatinfo. Съркъм предупреждава, че ЕС трябва да възпрепятства притока на вносно овче месо на своя пазар, за да могат местните производители да не губят приходи.

В момента около 15% от консумираното в ЕС овче и агнешко месо се внасят, най-вече от държави с голямо производство като Австралия и Нова Зеландия. И макар внасяните количества да не са чак толкова големи, експертът е убеден, че те оказват натиск и върху вътрешното производство.

Секторът на овчето месо в ЕС преминава през труден период, колебаейки се между слаб ръст и доста резки свивания на производството, което показва, че нивото на потребление на продуктите в ЕС не се повишава, а по-скоро гравитира около миналогодишните количества.

Съркъм вече призова производителите да разработят нови и интересни за приготвяне продукти, както и да популяризират нови рецепти за ястия от овче и агнешко месо, за да стимулират потребителското търсене.

Вносът овче месо засилва натиска върху производителите му в ЕС
8058
 

Последни материали
Виж
Какво се случва?
При нулев или хладен интерес преминаха 4 търга за продажба на земя в Пловдивско
Полезно и практично
Имате избор на мястото на обраните зеленчуци да засадите нови
Прибраните количества са едва 20 на сто от очакваните
Реколтата от мед в Украйна не стига за изпълнение на договорите за износ
Информацията за цените обаче засега е пределно обща
Южна Корея закупи около 50 000 тона хлебна пшеница с произход от САЩ
Стратегически план за развитие на селските райони
Пускат 80 вместо 50 на сто от бюджетите за модернизация, кандидатстването се отлага с 3 месеца
Държавната фирма работи на загуба
До 5 човека вече може да управляват най-старото държавно предприятие Кабиюк
Свързани материали
Виж
Секторът на дребен рогат добитък се срива
Българското месо от овце и кози е по-малко от това, което внасяме
Износът е намалял като количества, но при ръст на приходите
Вносът на овче месо във Великобритания скочи с една трета през 2024 година
Бизнесът алармира
Юлия Маджарова: Води се търговска война срещу млечния бранш!
БАБХ
Лаборатория в Хърватска изследва овчето сирене, със съмнения за примеси
Проверка показала, че е добавяно краве мляко
Държавата ще провери по сигнал четирите марки овче сирене
Оризова супа от овче месо
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини