Начало » Пазари » Животинска продукция
16.07.2016 г.

Вносът овче месо засилва натиска върху производителите му в ЕС

sinor.bg

Необходимо е да бъдат взети мерки за намаляване на натиска върху производителите на овче месо в Европейския съюз, оказван от вноса му от държави извън общността, призова Чарлз Съркъм, който е сред водещите специалисти в европейския овцевъден бранш, цитиран от електронното издание Meatinfo. Съркъм предупреждава, че ЕС трябва да възпрепятства притока на вносно овче месо на своя пазар, за да могат местните производители да не губят приходи.

В момента около 15% от консумираното в ЕС овче и агнешко месо се внасят, най-вече от държави с голямо производство като Австралия и Нова Зеландия. И макар внасяните количества да не са чак толкова големи, експертът е убеден, че те оказват натиск и върху вътрешното производство.

Секторът на овчето месо в ЕС преминава през труден период, колебаейки се между слаб ръст и доста резки свивания на производството, което показва, че нивото на потребление на продуктите в ЕС не се повишава, а по-скоро гравитира около миналогодишните количества.

Съркъм вече призова производителите да разработят нови и интересни за приготвяне продукти, както и да популяризират нови рецепти за ястия от овче и агнешко месо, за да стимулират потребителското търсене.

Вносът овче месо засилва натиска върху производителите му в ЕС
7941
 

Последни материали
Виж
Тенденцията към спад на поголовието свива предлагането и вдига цените
Испания увеличи приходите от износа на овце и кози през миналата година
Тунис също проведе успешна процедура за внос при спад на цените
И родната хлебна пшеница е сред вероятните победители на търга в Алжир
Какви са обичаите и поверията за най-тъжния ден за християните
На Разпети петък Христос става изкупителна жертва за човешките грехове
По данни на Евростат в България поевтиняват устойчиво от януари 2024 година
Яйцата в ЕС ускориха поскъпването през март на годишна база, но не и у нас
От БАБХ твърдят, че стриктно следят за проследимостта на продуктите
Нямат основание твърденията за подвеждане на потребителите с вносното агнешко
Агрометеорологична прогноза за периода 18-24 април 2025 година
Благоприятни топлинни условия ще осигурят умерено темпо на вегетация
Свързани материали
Виж
Износът е намалял като количества, но при ръст на приходите
Вносът на овче месо във Великобритания скочи с една трета през 2024 година
Бизнесът алармира
Юлия Маджарова: Води се търговска война срещу млечния бранш!
БАБХ
Лаборатория в Хърватска изследва овчето сирене, със съмнения за примеси
Проверка показала, че е добавяно краве мляко
Държавата ще провери по сигнал четирите марки овче сирене
Оризова супа от овче месо
Данните са до 30 юни 2021 г.
България е произвела за пазара 55 тона овче сирене, Италия – над 12 хиляди тона
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини