Начало » Пазари » Животинска продукция
16.07.2016 г.

Вносът овче месо засилва натиска върху производителите му в ЕС

sinor.bg

Необходимо е да бъдат взети мерки за намаляване на натиска върху производителите на овче месо в Европейския съюз, оказван от вноса му от държави извън общността, призова Чарлз Съркъм, който е сред водещите специалисти в европейския овцевъден бранш, цитиран от електронното издание Meatinfo. Съркъм предупреждава, че ЕС трябва да възпрепятства притока на вносно овче месо на своя пазар, за да могат местните производители да не губят приходи.

В момента около 15% от консумираното в ЕС овче и агнешко месо се внасят, най-вече от държави с голямо производство като Австралия и Нова Зеландия. И макар внасяните количества да не са чак толкова големи, експертът е убеден, че те оказват натиск и върху вътрешното производство.

Секторът на овчето месо в ЕС преминава през труден период, колебаейки се между слаб ръст и доста резки свивания на производството, което показва, че нивото на потребление на продуктите в ЕС не се повишава, а по-скоро гравитира около миналогодишните количества.

Съркъм вече призова производителите да разработят нови и интересни за приготвяне продукти, както и да популяризират нови рецепти за ястия от овче и агнешко месо, за да стимулират потребителското търсене.

Вносът овче месо засилва натиска върху производителите му в ЕС
7765
 

Последни материали
Виж
Европейски политики
Българският фермерски съюз и КОПА КОДЖЕКА с отворено писмо до Урсула фон дер Лайен
Селскостопанската продукция на ЕС намалява през 2023 г.
Резитба и оформяне на короната на орехи и лешници
Живеем в най-горещата година от човешката история - 2024
Важно за фермерите!
Среща на НАЗ за несъответствията при мониторинга на площите, установени от ДФЗ
Има начин да неутрализираме дъха на загоряла ракия
Свързани материали
Виж
Бизнесът алармира
Юлия Маджарова: Води се търговска война срещу млечния бранш!
БАБХ
Лаборатория в Хърватска изследва овчето сирене, със съмнения за примеси
Проверка показала, че е добавяно краве мляко
Държавата ще провери по сигнал четирите марки овче сирене
Оризова супа от овче месо
Данните са до 30 юни 2021 г.
България е произвела за пазара 55 тона овче сирене, Италия – над 12 хиляди тона
Постижение
По-високите мита за внос на сирене в САЩ не засягат родните мандри
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини