Обелваме картофите и ги пускаме за 10 мин в кипяща подсолена вода. Изваждаме ги, нарязваме ги на кръгчета и посоляваме. Запържваме в маслото до златисто оцветяване ситно нарязания и посолен лук. Изваждаме го и оставяме да се отцеди. Прибавяме към същата мазнина олиото и изпържваме в нея картофите. В пръстен съд нареждаме последователни пластове от картофите и лука. Към мазнината от пърженето прибавяме соса от печено /или бульона/ и кипваме. Изсипваме получения сос върху картофите и съда, захлупваме съда и го държим 10 мин захлупен, преди да поднесем.
Продукти: 700 г картофи, 4 глави лук, 4 с.л. сос от печено или силен говежди бульон, половин пакетче краве масло, 3-4 с.л. олио, черен пипер, сол.