Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Чорба от бакла и зелен чесън

Синор.БГ / 31.05.2016 г.

Измиваме баклата, подсушаваме и я претриваме със сол, след което изплакваме. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната бакла, скълцания чесън и наситнения джоджен. Разбъркваме и също ги позапържваме. После поръсваме черен и червен пипер, наливаме 7-8 ч.ч. гореща вода, посоляваме и варим, докато баклата омекне. Накрая застройваме с яйцата, които сме разбили с оцета, поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър и отстраняваме от огъня.

Продукти: 500 г млада бакла, 6 стръка зелен чесън, 1 връзка зелен лук, 4 с.л. олио, 2 яйца, 1 с.л. оцет, черен и червен пипер, джоджен, копър, магданоз, сол.

Чорба от бакла и зелен чесън
9192
 

Последни материали
Виж
Натискът на еколозите продължава
WWF внесе в МС подписката с искане за покупката на самолети за гасене на пожари
Договорът е подписан
Два посредника ще финансират проекти за кръгова икономика с над 160 млн. евро
Аржентинският фактор депресира цените на европейския пазар
IGC с нова рекордна прогноза за производството на зърнени храни в света
Причините НАЗ да иска оставката на земеделския министър
Проданов: Дори данъчното ни законодателство не е пригодено към кооперирането
В Малта мамят по програмата за млади фермери
Все повече млади французи избират земеделското образование
Свързани материали
Виж
Чорба от агнешки дреболии
Чорба от агнешки бял дроб и сърца
Курбан чорба от пиле
Боб чорба с киселец
Чорба от зелев сок с кюфтенца
На 29 август в МФ има среща с бранша по наредба H-5
Чорбаджийски: Заради сушата гроздето олеква, а цените скочиха с 25 процента
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини