Начало » Новини » Страната
14.04.2016 г.

Засети площи с пролетници към 7 април 2016 година

Засети площи с пролетници към 7 април 2016 година

През последната седмица сеитбата на маслодаен слънчоглед и царевица за зърно се движи с бързи темпове, отчитат в анализ експерти на МЗХ. По оперативни данни, към 07.04.2016 г. площите, засети с двете култури, достигат съответно 1 930,4 хил. дка и 527 хил. дка. От друга страна, сеитбата на пролетен ечемик изостава спрямо предходната година, като към този момент са засети 18,9 хил. дка.

 

Засети площи с пролетници към 7 април 2016 година
3253

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Предприето е умъртвяване и унищожаване на всички птици
Откриха птичи грип в с. Трилистник, област Пловдив
Ловът на диви свине се открива на 29 септември
По 70 лв. на животно ще получат собствениците за превантивно заклани домашни свине в 20-километровите зони около индустриалните ферми
Съвети от здравното министерство
Как фермерите могат да се предпазят от бруцелоза
Решения на Министерския съвет
Забрана за приватизацията на „Сортови семена – Елит“ ЕАД
Годишнини
Обединените земеделци ще отбележат 71 години от убийството на Никола Петков
Свързани материали
Виж
Засети площи с пролетници
С повече от 60 процента са се увеличили площите с пъпеши в страната
Молебен за дъжд в Северна България
Южнякът и необичайната суша се превръщат в бич за есенници и пролетни култури
Увеличение на площите при фасула с почити 18 процента
Засети площи с пролетници – актуална ситуация
Площите с домати пет пъти повече през тази година
Засетите площи с пролетници с до 98 процента по-малко от 2017
Светослав Русалов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите
Криза с пролетниците заради сушата
Сеитбата на слънчоглед и царевица продължава да напредва, макар и с бавни темпове
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам