Начало » Новини » Страната
14.04.2016 г.

Засети площи с пролетници към 7 април 2016 година

Засети площи с пролетници към 7 април 2016 година

През последната седмица сеитбата на маслодаен слънчоглед и царевица за зърно се движи с бързи темпове, отчитат в анализ експерти на МЗХ. По оперативни данни, към 07.04.2016 г. площите, засети с двете култури, достигат съответно 1 930,4 хил. дка и 527 хил. дка. От друга страна, сеитбата на пролетен ечемик изостава спрямо предходната година, като към този момент са засети 18,9 хил. дка.

 

Засети площи с пролетници към 7 април 2016 година
3371

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Партньорство
Министър от арабските емирства на визита в Селскостопанска академия
Законови промени
Регистрация на храни за товари над 3,5 тона ще стопира бизнеса на десетки хиляди фирми
Проведе се Дванадесетата годишна работна среща на министрите на земеделието от държавите от Югоизточна Европа
Обеззаразете градината и оранжерията преди новия сезон
България представи автохтонни породи животни на Международното изложение в Хановер – EuroTier 2018 г.
Есенен цъфтеж при плодните и декоративни растения
Свързани материали
Виж
Засети площи с пролетници
С повече от 60 процента са се увеличили площите с пъпеши в страната
Молебен за дъжд в Северна България
Южнякът и необичайната суша се превръщат в бич за есенници и пролетни култури
Увеличение на площите при фасула с почити 18 процента
Засети площи с пролетници – актуална ситуация
Площите с домати пет пъти повече през тази година
Засетите площи с пролетници с до 98 процента по-малко от 2017
Светослав Русалов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите
Криза с пролетниците заради сушата
Сеитбата на слънчоглед и царевица продължава да напредва, макар и с бавни темпове
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам