Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пилешка супа с гъби

Синор.БГ / 10.02.2016 г.

Заливаме пилето със подсолена на вкус вода и го варим  35 мин на слаб огън. Изваждаме пилето и във врящия бульон пускаме да се варят 25 мин ситно нарязаните гъби. Обезкостяваме пилето. Прибавяме към супата обезкостеното и нарязано на дребно птиче месо и приготвената светла запръжка от маслото и брашното. Посоляваме, подправяме на вкус с настъргана лимонова кора и индийско орехче и отстраняваме от огъня. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и подкиселяваме с лимонов сок.

Продукти: 1 пиле, 150 г пресни гъби, 30 г краве масло, 1 с.л. брашно,  1 лимон,  индийско орехче, черен пипер, сол.

 

Пилешка супа с гъби
6504
 

Последни материали
Виж
Отчет за изпълнението на Стратегическия план за 2024 г.
Младите фермери не усвояват планираната субсидия по директните плащания
Данни на Евростат
Сравнение на цените на селскостопанската продукция в България и ЕС: Кой води класацията?
Стратегически план - отчет за 2024 г.
Пчеларите през 2024 г. - без нито един проект за разкриване на фалшив мед подаден проект за разкриване на фалшив мед
Фермерът Владимир Георгиев
Сладкият чесън от Долни Раковец връща младите към земята
Предстоящо
Международен форум по свиневъдство и птицевъдство - на 10 и 11 септември в София
Съвети за градинаря
Есенен ренесанс за тиквичките
Свързани материали
Виж
Супа от зрял фасул с тиквички
Великденска супа
Супа от кайма и спанак
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Агнешка яхния
Телешка супа с боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини