Начало » Новини » Страната
11.03.2015 г.

Стайко Стайков е новият председател на асоциацията на собствениците на земеделски земи

Общо събрание

Farmer.bg

Общото събрание на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ) избра ново ръководство, като за председател бе излъчен Стайко Стайков, изпълнителен директор на „Ставен“ АД. Зам.-председател на организацията ще бъде Йорданка Гълъбова, зам.-председател на „Агро Финанс” АДСИЦ. Общото събрание на БАСЗЗ гласува приемането и на нови членове, сред които СИС КООП, ЕС ЛЕНД ЕООД и Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (ФНИБ). СИС КООП е организация, действаща на кооперативния принцип на взаимопомощ между членовете. Кооперацията е специализирана в идентифициране, подпомагане и финансиране на нуждите на своите членове - земеделски производители, животновъди и занаятчии. Към днешна дата в нея членуват 152 фермери и фирми, които обработват над 45 хиляди дка земя.

От началото на 2006 г. ЕС ЛЕНД ООД развива дейността си в областта на инвестициите в недвижими имоти с акцент върху земеделските земи, като започва и изкупуването на земеделски земи, предимно в района на Великотърновска област. Към днешна дата притежава над 2 хиляди дка земеделска земя, придобита чрез успешно финализирани преговори и сключени сделки с физически и юридически лица, собственици на земеделски земи.

ФНИБ АДСИЦ е акционерно дружество със специална инвестиционна цел оперира и работи по реда и при условията на Закона за дружествата със специална инвестиционна цел (ЗДСИЦ), като осъществява дейността си чрез инвестиране на парични средства в недвижими имоти. Основната инвестиционна политика на фонда е насочена към придобиване, развитие, управление и отдаване под наем на имоти от високия клас във всички сектори на пазара. Днес ФНИБ е сред най-големите АДСИЦ в България, с реализирани сделки с недвижими имоти за над 125 млн.евро.

Според членовете на БАСЗЗ увеличаването на членския състав на асоциацията ще допринесе за успешното развитие на модерно и ефективно земеделие в България. Провеждането на такъв вид единна политика е насочена към подобряване на отношенията между ползвателите на земя и собствениците на такава, в това число и държавата, която е крупен собственик на земя.

Приоритет на всяко дружество е активната работа за развитието на комасацията, която е важно условие за създаване на ефективни земеделски стопанства. Основната дейност на асоциацията е насочена към уедряване на собствеността и участието в нови европейски проекти.

Българската асоциация на собствениците на земеделски земи е основана през 2007 година и чрез дейността си се стреми да подпомага защитата на интересите на собствениците на земеделски земи. В момента членовете на сдружението са български физически и юридически лица, като те притежават над 2 милиона декара земеделски земи.

Стайко Стайков е новият председател на асоциацията на собствениците на земеделски земи
17102
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Предстоящо
Асоциацията на месопреработвателите насрочва общото си събрание на 20 юни
Асоциация на българските села
Навременна инициатива за възраждане на образованието в селата
Кани и други браншови организации да се включат
Пчеларска асоциация започва борба срещу подправения мед в Европа
С участието и на български представители
Учредиха Европейска пчеларска асоциация
Предстоящо
Ден на отворените врати на Асоциация „Традиционни български консерви“
Над 200 тона са влезли у нас на цена под 7 евро за килограм
И овцевъдите щели да блокират ГКПП заради вноса на агнешко от Северна Македония
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини