Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Говеждо с хрян

За гладни фермери
Синор.БГ / 29.10.2014 г.

Месото нарязваме на парчета. Корените за супа почистваме и нарязваме на едро, лука почистваме и леко го запичаме. Сипваме 3 лъжици вода и кипваме. Прибавяме корените за супа, лука и подправките, месото и варим под похлупак на среден огън 2 часа. Изваждаме месото и прецеждаме бульона. Връщаме го в тенджерата заедно с нарязаните картофи и моркови и варим още 15 мин. Подправяме със сол и черен пипер. Охладената сметана разбиваме с миксера на твърда пяна и я смесваме с хряна. Сипваме месото в чинии заедно със зеленчуците, малко бульон и хряновия сос. По желание украсявате със свежи зелени подправки.

Продукти: 1 кг говеждо, 1 връзка корени за супа, 1 глава лук, 1 дафинов лист, 1 ч.л. черен пипер на едро натрошени зърна, по 500 г моркови, картофи и праз, сол, смлян черен пипер, 200 мл сметана, 2 с.л. настърган хрян.

Говеждо с хрян
6527
 

Последни материали
Виж
Помощта е 16 лв./овца, коза
До 24 октомври животновъди с ограничения заради шарка заявяват де минимис
Комисарят представя стратегия
Планът на Хансен: Младите фермери да се подкрепят с 6% от ОСП и 300 000 евро заем
Решения
МС одобри дискусията по първия дебат по бъдещата ОСП, проведен през септември
Решения на МС
България застарява: хората над 65 години вече са 24% от населението
По повод проекта на ЕК за ОСП
И днес протести на „Копа и Коджека“ пред Европарламента в Страсбург
На 27 и 28 октомври
Земеделските министри в ЕС ще решават бъдещето на зелените субсидии
Свързани материали
Виж
Пълнена печена тиква
Супа от телешка глава
Говеждо с боб и прясно зеле
Плакия по градинарски
Консумацията се увеличи както извън дома (9 %), така и в дома (1,5 %).
Испания увеличи производството на говеждо месо с 12 процента
Плакия по градинарски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини