Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.10.2014 г.

Говеждо с хрян

За гладни фермери

Месото нарязваме на парчета. Корените за супа почистваме и нарязваме на едро, лука почистваме и леко го запичаме. Сипваме 3 лъжици вода и кипваме. Прибавяме корените за супа, лука и подправките, месото и варим под похлупак на среден огън 2 часа. Изваждаме месото и прецеждаме бульона. Връщаме го в тенджерата заедно с нарязаните картофи и моркови и варим още 15 мин. Подправяме със сол и черен пипер. Охладената сметана разбиваме с миксера на твърда пяна и я смесваме с хряна. Сипваме месото в чинии заедно със зеленчуците, малко бульон и хряновия сос. По желание украсявате със свежи зелени подправки.

Продукти: 1 кг говеждо, 1 връзка корени за супа, 1 глава лук, 1 дафинов лист, 1 ч.л. черен пипер на едро натрошени зърна, по 500 г моркови, картофи и праз, сол, смлян черен пипер, 200 мл сметана, 2 с.л. настърган хрян.

Говеждо с хрян
6321
 

Последни материали
Виж
Земеделските стопани вече са засели 2 млн. хектара пролетни зърнени и бобови култури
Украйна стабилно увеличава площите с пролетна пшеница
Два труса от снощи и днес в Черно море, до Несебър
МРРБ
България ще председателства Стратегията за Дунавския регион през 2026 г.
Квелекс® – новият етап в борбата с широколистните плевели
Днес Турция плаща над 6 милиарада лири субсидии за фермерите
Нормативни промени
Без санкции за всички заявления за директни плащания, подадени до 9 юни 2025 г.
Свързани материали
Виж
Телешка супа с боб
Говеждо с дюли
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Български борш
Говежди гърди с картофи и цвекло
Български борш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини