Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Говеждо с хрян

За гладни фермери
Синор.БГ / 29.10.2014 г.

Месото нарязваме на парчета. Корените за супа почистваме и нарязваме на едро, лука почистваме и леко го запичаме. Сипваме 3 лъжици вода и кипваме. Прибавяме корените за супа, лука и подправките, месото и варим под похлупак на среден огън 2 часа. Изваждаме месото и прецеждаме бульона. Връщаме го в тенджерата заедно с нарязаните картофи и моркови и варим още 15 мин. Подправяме със сол и черен пипер. Охладената сметана разбиваме с миксера на твърда пяна и я смесваме с хряна. Сипваме месото в чинии заедно със зеленчуците, малко бульон и хряновия сос. По желание украсявате със свежи зелени подправки.

Продукти: 1 кг говеждо, 1 връзка корени за супа, 1 глава лук, 1 дафинов лист, 1 ч.л. черен пипер на едро натрошени зърна, по 500 г моркови, картофи и праз, сол, смлян черен пипер, 200 мл сметана, 2 с.л. настърган хрян.

Говеждо с хрян
6603
 

Последни материали
Виж
БАБХ отлага датата на влизане в сила на Тарифата за таксите
Преведени са по сметките на 4 414 стопани
ДФЗ изплати преходната помощ за овце и кози - същата като миналата година
Многодишните договори за земята - на трупчета
Същинският диалог за поземлената реформа май се отлага за 2026 г.
МЗХ пусна обществена поръчка
Въпрос за 200 хил. лв.: Как България се е справила със Стратегическия план за земеделие?
Решения на МС
Кабинетът улеснява достъпа до напояване с промени в Закона за водите
Грижи през есента
Компост или оборски тор – възможности за избор
Свързани материали
Виж
Пълнена печена тиква
Супа от телешка глава
Говеждо с боб и прясно зеле
Плакия по градинарски
Консумацията се увеличи както извън дома (9 %), така и в дома (1,5 %).
Испания увеличи производството на говеждо месо с 12 процента
Плакия по градинарски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини