Отрязваме капачета на доматите, изваждаме с лъжичка сърцевината.. В голям тиган с олио изпържваме наситнения лук. Прибавяме ориза и пържим малко до побеляване на ориза. Сипваме 200 мл вода и прибавяме нарязаните на ситно моркови, вътрешността на доматите и варим 5 мин. Слагаме чушката и целината и варим под похлупак още 15 мин. Смесваме сметаната с настъргания кашкавал и 1 ч.л. нарязан магданоз. Прибавяме тази смес към ориза, подправяме със сол и чер пипер и напълваме доматите. Нареждаме ги в намазнена тавичка, слагаме капачетата на доматите и запичаме 20 минути в предварително загрятата фурна на 180 градуса.
Продукти: 750 г домати, 1 глава лук, 1 морков, 1/5 главичка целина, 1 малка чушка, 2 с.л. олио, 100 г ориз, сол, смлян чер пипер, 2 ч.л. сметана, 75 г настърган кашкавал, няколко клонки магданоз, 1 ч.л. зехтин.