Начало » Новини » Страната
17.06.2014 г.

Ценни съвети към малките ферми как да развиват традиционната кухня

Семинар

Farmer.bg

Експерти от девет европейски държави ще представят на семинар в София ценния си опит, свързан с поддържането на традиционните храни, съобщиха организаторите.

На 19-и юни в хотел «Арена ди Сердика» ще бъдат обсъждани интересни теми за поддържане на качеството на храните и за мястото на микро и малките ферми в съхранението на традиционните български продукти.

Семинарът се провежда в рамките на проект LOCFOOD „Местните храни – стимул за развитието на местния бизнес”, който се реализира от 2011 г.. Целта е родните фирми да се запознаят със съвременните маркетинг инструменти за реализацията на храните от малкия бизнес.

Експерти от министерството на земеделието ще представят новата мярка 16 „Сътрудничество“ от програмата за селските райони плюс подмярката за малките земеделски стопанства, които ще бъдат подпомагани в периода 2014-2020.

Проф. Пламен Мишев от Университета за национално и световно стопанство ще коментира състоянието и проблемите при маркетинга на местни продукти.  „Късите вериги на доставките на храни в България” ще бъде темата на презентацията на Мъгърдич Хулиян от Национална селска мрежа.

Добрите практики на партньорите ще представи Бари Куин от Университета на Ълстър, Великобритания.

Проектът LOCFOOD се финансира по програмата на Европейския съюз ИНТЕРРЕГ ІVС и от Министерството на регионалното развитие. В проекта участват 13 партньора от 9 държави.

Водещият партньор е от Норвегия, а останалите са от Великобритания, Гърция, Испания, Италия, Словения, Швейцария, Швеция, България с фокус в област Софийска.

Координатор за проекта в страната е Фондация „Европерспективи”.

Основната цел на проекта е обмяната на опит и прилагането на добри практики в регионите за подпомагане на микро и малките предприятия.

По проекта са проучени добри практики, които създават условия за развитие на местните пазари и популяризирането им сред производителите и потребителите, за разработване и прилагане на маркетингови стратегии за повишаване на информираността за местните продукти, представяне на „историята” на добрия местен продукт и свързването му с туризма и фокуса върху регионалната идентичност.

На 20 юни срещата ще продължи с посещение на производители в Софийска област.

Ценни съвети към малките ферми как да развиват традиционната кухня
5710
 

Последни материали
Виж
Няма сериозни нарушения при проверките през последната седмица
Магазини продават агнешко с неясен произход, изборът е на купувача
Цените на картофите и морковите падат
Предлагането на ябълки и лук нарасна
Оферти се подават до 7 май
Йордания обяви търг за внос на 120 000 тона хлебна пшеница
Влагата обаче не е достатъчна за засетите напролет култури
Есенниците в Украйна се развиват изпреварващо с до 2 седмици
Част от животните са върнати на собственика
Разкриха кражба на 6 агнета и още толкова овце в Старозагорско
С 6 месеца до края на годината
ЕК удължи действието на кризисните инструменти за държавна помощ в земеделието
Свързани материали
Виж
Пловдив
Годишна среща на преработвателите на плодове и зеленчуци
Предстоящо
Традиционните производители на консерви се представят на изложение в Полша на 27 септември
Предстоящо
Ден на отворените врати на Асоциация „Традиционни български консерви“
Съвместно с общините и местните инициативни групи
Започна работа по програмата за традиционните местни храни
Срещи
Традиционните храни ще бъдат описани в дигитална карта
Рамкова програма
Плах опит да се стопира обезлюдяването в селата с традиционните храни
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини