Измития ориз слагаме в кипналия бульон, добавяме шафрана, захлупваме и варим на слаб огън 20 мин. Нарязваме доматите на кубчета, зелената чушка – на дребно, лука накълцваме. Смесваме подготвените зеленчуци с 2 с.л. кориандър, подправяме със сол и табаско. Салатата нарязваме на ивици, жълтата чушка – на сламки, целината настъргваме на едро ренде. Пилешкото филе нарязваме на кубчета. Смесваме меда с оцета, добавяме месото и пържим в зехтин 5 мин при непрекъснато бъркане. Поръсваме със сол и черен пипер. Смесваме сметаната с прясното мляко. Прибавяме скълцания чесън и останалия кориандър, подправяме. Смесваме салатените листа, целината и боба с ориза и сипваме в дълбоки чинии. Разпределяме отгоре месото и малко зеленчуци. Соса и останалите зеленчуци поднасяме отделно.
Продукти за 4 порции: 250 г ориз, 500 мл бульон, щипка шафран, 2 домата, по 1 жълта и зелена чушка, 1 глава лук, 5 с.л. накълцан кориандър, 2 скилидки чесън, 1/4 салата, 400 г пилешко филе, 2 с.л. мед, сол, сос табаско, 50 г целина, 2 с.л. оцет, 2 с.л. зехтин, смлян черен пипер, 150 г сметана, 150 мл прясно мляко, 2 с.л. лимонов сок, 300 г консервиран черен боб.