Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Прибавяме и пилето, което предварително сме нарязали на парчета, запържваме го леко, посоляваме, поръсваме с червен пипер, заливаме с вода, колкото да се покрие месото, и слагаме ястието да ври на умерен огън. Обелваме картофите, измиваме ги, нарязваме ги на резени и ги прибавяме към пилето. Поръсваме с чубрицата, слагаме зърната черен пипер, посоляваме и запичаме в умерена фурна. Ако по време на печенето сосът се сгъсти, добавяме малко гореща вода или бульон. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.
Продукти за 4 порции: 1 пиле, 1-2 глави лук, 60 г краве масло, 6-8 картофа, 1 с.л. суха чубрица, 8-10 зърна черен пипер, 1 ч.л. червен пипер, магданоз, смлян черен пипер, сол.