Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
12.07.2023 г.

Телескопичните товарачи BOBCAT- качество и иновации

Телескопичните товарачи BOBCAT- качество и иновации

През 2023г. Мегатрон ЕАД чества своя четвърт вековен юбилей. От времето на създаването си през 1998г. като ексклузивен представител за територията на България, на световния лидер в производството на селскостопанска техника John Deere, Мегатрон ЕАД извървя дълъг път на развитие, растеж и все по-мащабно и пълноценно предлагане и удовлетворяване на нуждите на българското стопанство и индустрия с най-добрите и реномирани продукти на световни производители.

От 2006г. Мегатрон ЕАД представя и осигурява за българските клиенти продуктите на станалия нарицателен с качеството и иновациите си производител Bobcat. В сферата на земеделието и селското стопанство клиентите се възползват от възможността да работят с най-добрите продукти на пазара – колесни и верижни мини челни товарачи Bobcat и голямата гама от телескопични товарачи с Агри ниво на оборудване и приложение. Машините създадени специално за работа в селското стопанство се отличават с изключително високата си надеждност и ефективност, съчетани с лесно и интуитивно управление и операторски комфорт.

Бобкат, товарач

Моделите от гамата започват със супер компактния си представител Bobcat TL25.60-75R, най-новото попълнение в портфолиото, който се отличава с минимални габаритни размери, с широчина и височина под 1,90м и в същото време голяма ефективна товароподемност от 2,5 тона и височина на повдигане на товара 6 метра. Машината, въпреки компактните си размери, е с най-просторната кабина на пазара сред аналозите си. Уникалното за нея е, че може да работи с прикачен инвентар от мини товарач, като предлаганото разнообразие работни устройства от производителя е внушителна. Това позволява на този телескопичен товарач да работи с нестандартни работни устройства, като например каналокопател.

Следващите представители на гамата са моделите Bobcat TL26.60R; TL30.60R и TL30.70R, които също съчетават компактни размери и висока маневреност с висока производителност. С товароподемност от 2,6 и 3 тона и височина на повдигане съответно 6 и 7 метра, тези модели са подходящи както за животновъдни ферми, така и за стопанства отглеждащи зърнени култури. Могат да бъдат оборудвани с двигатели 75 и 100 к.с и са с товарочувствителна хидравлична система позволяваща комбинирането на всички работни функции на стрелата едновременно.

Бобкат, челен товарач

Гамата на моделите продължава с най-масовите представители – високо производителните Bobcat TL34.65HFR; TL35.70R и TL38.70HFR. Те осигуряват товароподемност от 3,4 до 3,8 тона и височина на повдигане от 6,5 до 7 метра. Оборудвани с най-модерните и ефективни двигатели на Bobcat с мощност от 100 до 135к.с и хидравлична система при HF моделите с аксиално-бутални помпи с уникалния дебит от 190 л/мин осигуряващ на ползвателите си изключитено бързи циклови времена на товарене и висока производителност с кофите с обем от 2900 литра.

Бобкат

На върха на гамата Агри модели е Bobcat TL43.80HFR, който с товароподемноста си от 4,3 тона и височина на повдигане от 8 метра и кофа за леки материали от 3500 литра, удовлетворява и покрива нуждите на стопанствата и зърно базите с максимално натоварване и големи обеми от товари за съхранение, преработка и претоварване.

Освен нуждата от ефективност и висока надеждност на експлоатираните машини, в последните години все по-важен става и комфортът на оператора и ергономичността на моделите. В стремежа си да задоволява тези нужди, производителят Bobcat и респективно Мегатрон ЕАД доставят и предлагат на българския пазар всички тези модели с пакетно ниво на оборудване обозначено като АГРИ 3*.

С какво можете да дооборудвате вашия телескопичен товарач:

Обичайните опции за Агри машините са Теглич с електроинсталация, Предпазен комплект от прах на стрелата, Климатик, Реверсивен вентилатор на охлаждането, Cab+ AGRi - Стойка за телефон, сенник, Deluxe волан, подлакътник, стойка за документи, телескопична кормилна колона с регулация на наклона, 4 модула за завой (2WS/4WS/Рачешки/полу-рачешки), клавиатура с допълнителни бутони за автоматични функции…

Оборудване челен товарач

Звездният пакет добавя към експлоатацията и комфорта на оператора още:

Трансмисия 40 км/ч с гуми 24', Стойка за рег. Номер, Огледало за обратно виждане, Кутия за инструменти, Тракторна хомологация, гуми - 4 x 460/70R24' (Селскостопански ), Grammer седалка на въздушно окачване с ляв и десен подлакътник с джойстик, Хидравлична заключваща система на работните органи, Електрически куплунг на стрелата с управление от кабината, Система за демпфеприране на товара (Boom suspension)-автоматична, с плаващо положение на стрелата, задна хидравлична линия, Smart Joystick с функция за разпределяне и изсипване на товара и лост за промяна на посоката на движение на кормилото, LED работни светлини (3 на кабината, 1 на стрелата и задна дясна част), Аларма за заден ход с бял шум, 7' цветен сензорен дисплей с Bluetooth радио, микрофон и Job manager, Кутия за обяд, Ръчна газ и независима от оборотите настройка на скоростта на машината, Задна видео-камера.

Всички тези опции, освен, че повишават значително комфорта на работа и намаляват рисковете и умората на оператора, значително увеличават и производителността и времето за реакция. Благодарение на интелигентната хидравлика и автоматизираните функции, възможността за адаптиране на движенията според предпочитанията на оператора и в зависимост от вида работно устройство, машината се превръща в един безценен помощник, който добре познава всички ваши нужди.

Телескопичните товарачи BOBCAT- качество и иновации
6536
 

Последни материали
Виж
Ива Иванова стана изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”
Ниските запаси от слънчоглед обаче ще натиснат доставките до края на сезона
Износът на слънчогледово масло от Украйна гони рекордни стойности
Доклад на Европейската комисия
Краткосрочни перспективи на селскостопанските пазари
Губернаторът хвърли вината за съсипването на животновъдството върху елита
Щатът Флорида забрани частично продажбата на лабораторно създадено месо
На 31 май на форум в София
Учени с план за осигуряване на продоволствената сигурност на България
История без край
От зимата прокуратурата разследва новите виртуални стада, разкрити от агроведомството
Свързани материали
Виж
Чисто новият компактен колесен товарач L95 и изключително компактният телескопичен товарач TL25.60 на Bobcat
Bobcat с последни иновации на Агритехника 2023
Bobcat пуска на пазара новия мини верижен товарач MT100
Bobcat представя новия товарач MT100 на изложението Galabau 2022
BOBCAT с шеста поредна награда за издръжливост
Рекордна сделка за отдаване под наем на телескопични товарачи за френските фермери
Френски кооператив предлага под наем нов парк от 130 телескопични товарача Bobcat
Bobcat – перфектното снегопочистване
Безотказният помощник в лова на снежинки
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини