Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
12.07.2023 г.

Телескопичните товарачи BOBCAT- качество и иновации

Телескопичните товарачи BOBCAT- качество и иновации

През 2023г. Мегатрон ЕАД чества своя четвърт вековен юбилей. От времето на създаването си през 1998г. като ексклузивен представител за територията на България, на световния лидер в производството на селскостопанска техника John Deere, Мегатрон ЕАД извървя дълъг път на развитие, растеж и все по-мащабно и пълноценно предлагане и удовлетворяване на нуждите на българското стопанство и индустрия с най-добрите и реномирани продукти на световни производители.

От 2006г. Мегатрон ЕАД представя и осигурява за българските клиенти продуктите на станалия нарицателен с качеството и иновациите си производител Bobcat. В сферата на земеделието и селското стопанство клиентите се възползват от възможността да работят с най-добрите продукти на пазара – колесни и верижни мини челни товарачи Bobcat и голямата гама от телескопични товарачи с Агри ниво на оборудване и приложение. Машините създадени специално за работа в селското стопанство се отличават с изключително високата си надеждност и ефективност, съчетани с лесно и интуитивно управление и операторски комфорт.

Бобкат, товарач

Моделите от гамата започват със супер компактния си представител Bobcat TL25.60-75R, най-новото попълнение в портфолиото, който се отличава с минимални габаритни размери, с широчина и височина под 1,90м и в същото време голяма ефективна товароподемност от 2,5 тона и височина на повдигане на товара 6 метра. Машината, въпреки компактните си размери, е с най-просторната кабина на пазара сред аналозите си. Уникалното за нея е, че може да работи с прикачен инвентар от мини товарач, като предлаганото разнообразие работни устройства от производителя е внушителна. Това позволява на този телескопичен товарач да работи с нестандартни работни устройства, като например каналокопател.

Следващите представители на гамата са моделите Bobcat TL26.60R; TL30.60R и TL30.70R, които също съчетават компактни размери и висока маневреност с висока производителност. С товароподемност от 2,6 и 3 тона и височина на повдигане съответно 6 и 7 метра, тези модели са подходящи както за животновъдни ферми, така и за стопанства отглеждащи зърнени култури. Могат да бъдат оборудвани с двигатели 75 и 100 к.с и са с товарочувствителна хидравлична система позволяваща комбинирането на всички работни функции на стрелата едновременно.

Бобкат, челен товарач

Гамата на моделите продължава с най-масовите представители – високо производителните Bobcat TL34.65HFR; TL35.70R и TL38.70HFR. Те осигуряват товароподемност от 3,4 до 3,8 тона и височина на повдигане от 6,5 до 7 метра. Оборудвани с най-модерните и ефективни двигатели на Bobcat с мощност от 100 до 135к.с и хидравлична система при HF моделите с аксиално-бутални помпи с уникалния дебит от 190 л/мин осигуряващ на ползвателите си изключитено бързи циклови времена на товарене и висока производителност с кофите с обем от 2900 литра.

Бобкат

На върха на гамата Агри модели е Bobcat TL43.80HFR, който с товароподемноста си от 4,3 тона и височина на повдигане от 8 метра и кофа за леки материали от 3500 литра, удовлетворява и покрива нуждите на стопанствата и зърно базите с максимално натоварване и големи обеми от товари за съхранение, преработка и претоварване.

Освен нуждата от ефективност и висока надеждност на експлоатираните машини, в последните години все по-важен става и комфортът на оператора и ергономичността на моделите. В стремежа си да задоволява тези нужди, производителят Bobcat и респективно Мегатрон ЕАД доставят и предлагат на българския пазар всички тези модели с пакетно ниво на оборудване обозначено като АГРИ 3*.

С какво можете да дооборудвате вашия телескопичен товарач:

Обичайните опции за Агри машините са Теглич с електроинсталация, Предпазен комплект от прах на стрелата, Климатик, Реверсивен вентилатор на охлаждането, Cab+ AGRi - Стойка за телефон, сенник, Deluxe волан, подлакътник, стойка за документи, телескопична кормилна колона с регулация на наклона, 4 модула за завой (2WS/4WS/Рачешки/полу-рачешки), клавиатура с допълнителни бутони за автоматични функции…

Оборудване челен товарач

Звездният пакет добавя към експлоатацията и комфорта на оператора още:

Трансмисия 40 км/ч с гуми 24', Стойка за рег. Номер, Огледало за обратно виждане, Кутия за инструменти, Тракторна хомологация, гуми - 4 x 460/70R24' (Селскостопански ), Grammer седалка на въздушно окачване с ляв и десен подлакътник с джойстик, Хидравлична заключваща система на работните органи, Електрически куплунг на стрелата с управление от кабината, Система за демпфеприране на товара (Boom suspension)-автоматична, с плаващо положение на стрелата, задна хидравлична линия, Smart Joystick с функция за разпределяне и изсипване на товара и лост за промяна на посоката на движение на кормилото, LED работни светлини (3 на кабината, 1 на стрелата и задна дясна част), Аларма за заден ход с бял шум, 7' цветен сензорен дисплей с Bluetooth радио, микрофон и Job manager, Кутия за обяд, Ръчна газ и независима от оборотите настройка на скоростта на машината, Задна видео-камера.

Всички тези опции, освен, че повишават значително комфорта на работа и намаляват рисковете и умората на оператора, значително увеличават и производителността и времето за реакция. Благодарение на интелигентната хидравлика и автоматизираните функции, възможността за адаптиране на движенията според предпочитанията на оператора и в зависимост от вида работно устройство, машината се превръща в един безценен помощник, който добре познава всички ваши нужди.

Телескопичните товарачи BOBCAT- качество и иновации
6413
 

Последни материали
Виж
Създава се Институт за иновационни технологии за растително и почвено здраве
Още 200 милиона трябва да осигури държават
Преструктурираха средства на ДФЗ за изплащане на украинската помощ
Цената на едро е добра
В Сливен вече берат череши
Аржентинските фермери настояват за отмяна на експортното мито върху износа на пшеница
Снегът изпочупи младите ластари на малините
Ниските температури нанесоха значителни щети на овошките в Сърбия
Специализирана в търговия с цитрусови и костилкови плодове
Испанска компания залага на производството на ягодови култури в Румъния
Свързани материали
Виж
Чисто новият компактен колесен товарач L95 и изключително компактният телескопичен товарач TL25.60 на Bobcat
Bobcat с последни иновации на Агритехника 2023
Bobcat пуска на пазара новия мини верижен товарач MT100
Bobcat представя новия товарач MT100 на изложението Galabau 2022
BOBCAT с шеста поредна награда за издръжливост
Рекордна сделка за отдаване под наем на телескопични товарачи за френските фермери
Френски кооператив предлага под наем нов парк от 130 телескопични товарача Bobcat
Bobcat – перфектното снегопочистване
Безотказният помощник в лова на снежинки
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини