Начало » Новини » Страната
07.05.2024 г.

Щатът Флорида забрани частично продажбата на лабораторно създадено месо

Губернаторът хвърли вината за съсипването на животновъдството върху елита
Щатът Флорида забрани частично продажбата на лабораторно създадено месо

Губернаторът на американския щат Флорида Рон ДеСантис подписа радикален закон за селското стопанство, съдържащ редица мерки в подкрепа на традиционното животновъдство, и разкритикува онзи елит, който осъжда отглеждането на едър рогат добитък, съобщи електронното издание ClickOrlando. На проведена наскоро пресконференция за животновъдите в окръг Харди ДеСантис подписа закона SB 1084, който частично забранява продажбата в щата на създадено в лаборатории месо.

Обкръжен от животновъди и при цялата им подкрепа той определи документа като „необходима защита от силите, решили да ликвидират производството на месо в САЩ”, сравнявайки противниците на традиционното животновъдство с исторически селскостопански заплахи за страната като ураганите и болестта на позеленяващите цитруси. „Това обаче са стихийни бедствия, това е работа на Бог. Тук защитаваме нашия селскостопански бранш от действията на човека, от идеологическата програма, която иска да заклейми селското стопанство като проблем и налага гледната точка за отглеждането на едрия рогат добитък като разрушаване на климата”, заяви губернаторът.

Той стовари върху елита отговорността за евентуалните заплахи за селскостопанския сектор на Флорида, като обвини особено рязко Световният икономически форум в Давос за източник на тази реторика. „Това са хора, които ще четат на всички лекция за неща като световното затопляне. Ще кажат, че, видите ли, не трябва да се карат автомобили с двигатели с вътрешно горене, ще кажат, че селското стопанство е нещо лошо. Същевременно летят до Давос с частните си самолети и живеят така, както им се ще. На практика това е идея за ограничаване на свободата на обикновените хора, докато тези елити всъщност дърпат конците, командват и правят всичко, което, по дяволите, искат да правят в живота си”, категоричен бе ДеСантис.

„Подписването на законопроекта не е задължително в отговор на действията, които те вече предприеха, но е по-скоро подход да мислим изпреварващо и да предотвратяваме заплахите още преди да се появат”, изтъкна той.

Влизащият в сила на 1 юли във Флорида SB 1084 освен частична забрана за продажбата на месо от епруветка осигурява на държавата контрол върху правилата за регулиране на зарядните станции за електромобили и го изземва от местните власти. Освен това „Селскостопанският музей на Флорида” ще бъде преименуван в „Център за обучение на селскостопанското наследство на Флорида”, за да бъде подчертана приемствеността на традициите в съвеменния агропромишлен комплекс.

Щатът Флорида забрани частично продажбата на лабораторно създадено месо
1308
 

Последни материали
Виж
Заради достигането на пределните количества за доставка през годината
Производителите на захар в Украйна молят за спешно спиране на износа за ЕС
Разширението при пролетните зърнени култури обаче гони 20 на сто
Германия е свила площите със засетите през есента пшеница и рапица
Според резултатите от втора министерска проверка за по-малко от месец
В Монтанско чистят незаконните сметища и откриват нови
Имотът е с обща площ от 8378 квадратни метра с няколко производствени сгради
Продават за над 1 милион лева ипотекиран фуражен завод в Пловдивско
На месечна и годишна база през април и първите 4 месеца на годината
Износът на мед от Украйна нараства стремително
Петима души са задържани след разследване на ГДБОП
Разкриха схема за злоупотреба с евросредства в земеделието
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини