Начало » Важно за фермера » Животновъдство
30.09.2016 г.

Днес започва СТЕКСПО 2016 – тенденциите в месодайното говедовъдство на живо

Събитието на терен ще събере на едно място теория и практика

От 30 септември до 2 октомври в с.Стефан Караджово ще се проведе първият по рода си форум „СТЕКСПО 2016 – тенденциите в месодайното говедовъдство на живо“, организиран от АРМПГБ и с любезното домакинство на Агролес Димов ЕООД.

Събитието на терен ще събере на едно място теория и практика, работа и забавление, богат чуждестранен опит, вкусна храна с хубаво и качествено българско телешко месо. СТЕКСПО 2016 г. има за цел да привлече настоящи и бъдещи инвеститори в сектора на месодайното говедовъдство, които ще имат възможността да се запознаят на живо с тенденциите в сектора, съвременните начини за развъждане, хранене и отглеждане, ветеринарните и хигиенните изисквания и подходящото оборудване.

Оптиком ООД е сред участниците в събитието и ще представи оптимални решения с иновативна и високо-производителна техника за бърза и качествена работа във всякакъв вид ферми и стопанства. Гостите на СТЕКСПО ще могат да се запознаят с препоръчани от нашите специалисти машини JCB, подходящи за животновъди и да поканят лично нашия демонстрационен екип на място в своето стопанство. Ето накратко характеристиките на техниката, която ще можете да разгледате и на място на 01 октомври (събота) от 10 до 19 часа в с.Стефан Караджово:

Телескопичен товарач JCB 531-70 Agri 

Високата маневреност на универсалните телескопични товарачи от серията JCB 531-70 Agri се гарантира чрез три режима на управление: преден управляващ мост, преден и заден управляващ мост или "рачешко движение". Машината е с мощност 109 k.c., 7 м височина на повдигане,  3100 кг товароподемност. Притежава мощен JCB двигател JCB EcoMAX diesel Т4F оборудван с 6 степенна Powershift трансмисия. Характеризира се със стилен дизайн, отлична ергономичност, висока маневреност и върхова стабилност, дори  при максимално натоварване на височина, както и фантастична видимост във всички посоки.

 Телескопичен товарач JCB 525-60 Agri Plus

Товарачът JCB 525-60 Agri Plus е уникална машина заради съчетание на компактни размери от 197 см височина и 180 см широчина и постигане на максимална товароподемност от 2,5 т на уникалните 6 метра. Тази машина е подходяща не само в животновъдните ферми, но и при малки зърнопроизводителни стопанства. Машината е много близка до своите събратя от големия клас, като е със странично разположен двигател, централно разположена стрела, добре захванати преден, и заден мост към рамата за максимална бутаща сила.Този товарач е с JCB 2,5-литров двигател, с хидростатична трансмисия, задвижвана от 90-литрова аксиално-бутална помпа.

Телескопичен товарач JCB 516-40

JCB 516-40 Agri компактен телескопичен товарач е с височина от само 1,8 м и ширина 1,56 м, с височина на повдигане 4 м и е специално създаден и идеален за работа в ниски и тесни пространства - животновъдни ферми, оранжерии и др. При този модел е повишен товарният капацитет - 1600 кг. Задвижването е 4х4, двигателят е JCB Diesel by Kohler Tier3 с мощност 49 кс, трансмисията e 2-диапазонна CVT хидростатична с максимална скорост 26 км/ч. Въпреки минималните размери на товарача, кабината му е със стандартен размер - просторна, удобна и с лесен достъп.

Мини колесен товарач JCB Skid Steer 190 ECO

Отлична видимост, просторна и удобна ергономична кабина със страничен достъп. Високи експлоатационни характеристики и производителност при ниски оперативни разходи. JCB Skid steer е най-безопасният в света мини-товарач и осигурява 270° видимост, което е с 60% повече от конкурентните машини в този клас. JCB 190 e с двигател JCB Diesel by Kohler T4 с мощност 62 к.с. Задвижването е колесно 4х4, а товароподемността на машината 826 кг. JCB Skid steer е оборудван с хидростатична трансмисия, развива до 12 км/ч и повдига товарите вертикално. Машината е висока само 198 см и широка 160 см. Дължината и е 3,56 метра, при просвет 21 см и тегло от 3127 кг.

JCB осветителна кула

Осветителната кула JCB е с 9-метрова мачта с хидравлично повдигане с 4 метал-халогенни лампи, всяка с по 1000W. Осветителната кула е компактна и с разрешение за придвижване по път на територията на ЕС, което я прави лесна за дърпане и преместване на различни обекти. Осигурява високо-ефективно решение и независимост при нужда от осветяване на строителни обекти, за охрана, при организиране на събития на открито, спортни мероприятия и за приложения в селското стопанство. Дизелов генератор и светлина в едно!

Лизинг с 0% лихва за срок до 36 месеца се предлага за машини JCB, лизингът за трактори McCormick и Landini, както и за прикачен инвентар от портфолиото на Оптиком е без първоначална вноска и срок 2 или 3 години.

 Повече информация за гамата машини, предлагани от Оптиком, търсете на www.opticom-bg.com или на телефон : 0700 20 205

От организаторите - Асоциация за развъждане на месодайни породи говеда в България (АРМПГБ) обещават наситена и много разнообразна програма с богато международно участие на гост лектори. За доброто настроение ще се погрижи група „Обратен ефект “, а лично Ути Бъчваров ще сготви цял 500 килограмов бик. 

 

Днес започва СТЕКСПО 2016 – тенденциите в месодайното говедовъдство на живо
6558
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Собственичка на ферма „Мерата“ в ломското село Ковачица
Стефка Боева: Не е химера фермерите да се обединим в производството на качествено телешко месо за пазара
Изложението Стекспо 2019 г. като център за добри практики
С добрата генетика месодайните стада в България имат потенциал за развитие
Предстоящо
Част от лекторите-фермери, очаквани на Стекспо 2019 в Пловдив
СТЕКСПО 2019 обръща поглед и към сектор „Овцевъдство”
Предстоящо
Над 100 месодайни елитни говеда от различни породи ще се видят на Стекспо 2019 в Пловдив
Традиционният форум представя професионалистите в сектора в началото на ноември
За четвърти път СТЕКСПО 2019 събира елита в месодайното животновъдство в Пловдив
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини