Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
14.10.2024 г.

Мариновани дюли

Мариновани дюли

Почистваме дюлите от мъха и ги измиваме. Нарязваме ги на резенчета и отстраняваме семенната част. Държим нарязаните дюли в разтвор на лимонена киселина (на 1 л вода 1 г лимонена киселина), за да не потъмняват. Бланшираме резените 8-10 мин във вряща вода, охлаждаме и ги нареждаме плътно в буркани, където предварително сме сложили по малко карамфил и канела. Заливаме дюлите с гореща марината, приготвена от изброените продукти и затваряме бурканите херметически. Стерилизираме 15 мин и веднага охлаждаме със студена вода.

Продукти: 7 кг дюли, 10 г карамфил, 5 г канела; За маринатата: 3 л вода, 2,5 кг захар, 2 л оцет.

Мариновани дюли
6360
 

Последни материали
Виж
Третиране
Препоръки за есенна защита на овощните дървета и храсти
Огнище на птичи грип в Пловдив, засегнати са 700 птици
Дължимата ревта е 27,7 хил. лева
МЗХ прекратява договор за ползване на земя от държавния фонд в Ловешко
Франция е домакин на 45-ия Световен конгрес по лозарство и винарство
Секторната програма по пчеларство
Гръцките пчелари са получили сериозни обезщетения за загубени кошери
Регистрации
И в Италия отчитат спад в продажбите на трактори и комбайни
Свързани материали
Виж
Дюли с картофи
Полезни съвети
Как и кога да подсилим дюлите за по-богата реколта
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини