Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
14.10.2024 г.

Мариновани дюли

Мариновани дюли

Почистваме дюлите от мъха и ги измиваме. Нарязваме ги на резенчета и отстраняваме семенната част. Държим нарязаните дюли в разтвор на лимонена киселина (на 1 л вода 1 г лимонена киселина), за да не потъмняват. Бланшираме резените 8-10 мин във вряща вода, охлаждаме и ги нареждаме плътно в буркани, където предварително сме сложили по малко карамфил и канела. Заливаме дюлите с гореща марината, приготвена от изброените продукти и затваряме бурканите херметически. Стерилизираме 15 мин и веднага охлаждаме със студена вода.

Продукти: 7 кг дюли, 10 г карамфил, 5 г канела; За маринатата: 3 л вода, 2,5 кг захар, 2 л оцет.

Мариновани дюли
12324
 

Последни материали
Виж
Научните проекти на ССА допринасят за устойчиво и конкурентоспособно земеделие
Полезни съвети
Цветята, които оказват благоприятно влияние върху добивите от зеленчуци
Предстои опростяване на настоящата законодателна рамка
ЕК публикува представата си за сектора на селското стопанство и храните в ЕС
Разработват се нови функционалности в СЕУ за помощ при прием по схемите
НССЗ е изготвила 80 на сто от заявленията на млади, малки и нови стопани
Ще се обсъжда ефектът от проверката на въздействието върху селските райони
Одобриха българската позиция за заседание на Съвета на ЕС за земеделие
Предприети са мерки за пресичане на разпространението на болестта
Откриха огнище на птичи грип в обект с 6000 мюлари в Пловдивско
Свързани материали
Виж
Говеждо с дюли
Дюли с картофи
Полезни съвети
Как и кога да подсилим дюлите за по-богата реколта
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини