Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Мариновани дюли

Синор.БГ / 14.10.2024 г.
Мариновани дюли

Почистваме дюлите от мъха и ги измиваме. Нарязваме ги на резенчета и отстраняваме семенната част. Държим нарязаните дюли в разтвор на лимонена киселина (на 1 л вода 1 г лимонена киселина), за да не потъмняват. Бланшираме резените 8-10 мин във вряща вода, охлаждаме и ги нареждаме плътно в буркани, където предварително сме сложили по малко карамфил и канела. Заливаме дюлите с гореща марината, приготвена от изброените продукти и затваряме бурканите херметически. Стерилизираме 15 мин и веднага охлаждаме със студена вода.

Продукти: 7 кг дюли, 10 г карамфил, 5 г канела; За маринатата: 3 л вода, 2,5 кг захар, 2 л оцет.

Мариновани дюли
13320
 

Последни материали
Виж
Европарламентът иска постоянен контрол при вноса
Какво ядем? БАБХ прави само 150 проби за пестициди в храните при границите ни
Червеният пипер с инсектицида е изтеглен незабавно от пазара на ЕС
Хърватия откри високо ниво на метомил във вносни македонски чушки
В рамките на споразумението между двете страни за внос на 700 000 тона годишно
Бангладеш закупи скъпо 220 000 тона пшеница от САЩ
На 17 и 18 октомври до с. Мечкарево
Шоу с коне, фермерски базар и елитни породи ще съберат хиляди в Сливен
Министър Тахов и Светлозар Патарински трябва да подадат оставки
НОКА обвини МЗХ и БАБХ в бездействие причиняващо паника и унищожение на ферми
Лесотехническият университет е съорганизатор на конференция за борба с инвазивните чужди видове
Свързани материали
Виж
Говеждо с дюли
Дюли с картофи
Полезни съвети
Как и кога да подсилим дюлите за по-богата реколта
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини