Краставичките подрязваме от двата края, морковите режем на колелца, малките доматчета оставяме цели и ги избождаме тук-там с игла, обелваме арпаджика и чесъна. Чушките нарязваме на лентички. Редим пласт краставички и домати, отгоре ръсим зелени подправки, чесън, колелца моркови и ивички чушки. И така до напълването на буркана. Възвираме марината от изброените продукти, оставяме я да изстине, заливаме с нея зеленчуците, затваряме бурканите херметически и стерилизираме 5 мин.
Продукти: 2,5 кг краставички / корнишони, 2,5 кг полуузрели доматчета, 1 кг червени чушки, 300 г моркови, 400 г арпаджик, 300 г чесън; за маринатата:1 л оцет, 200 г захар, 200 г сол, копър, листа от целина