Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.10.2024 г.

Бамя с домати и чесън

Бамя с домати и чесън

Попарваме бамята с вряща подсолена вода и я отцеждаме. Задушаваме ситно нарязания лук в олиото и малко вода до златисто. Тогава прибавяме попарената бамя, обелените и настъргани домати, червения пипер, счукания чесън, черен пипер и сол на вкус. Заливаме с 1 1/2ч.ч. кипяща вода и варим ястието на тих огън, докато остане на мазнина. Малко преди да отстраним от огъня, поръсваме ситно нарязания магданоз.

Продукти за 4 порции: 600 г млада и свежа бамя, 4-5 домата, 1 глава лук, 4 с.л. олио, 5-6 скилидки чесън, 1 ч.л. червен пипер, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, лимонов сок, черен пипер, сол.

 

Бамя с домати и чесън
2236
 

Последни материали
Виж
Министър Тахов е категоричен
Тазгодишната кампания по директни плащания ще стартира навреме
До 22 април е отворен прием за подпомагане на занаяти в селските райони
Образци на възраженията се генерират автоматично до 7 февруари 2025 г.
Фермерите могат да се запознаят с обхвата на проекта на слой Физически блокове в СЕУ
Вече пазарната конюнктура определя износа, а не логистичните ограничения
Цялото зърно е печелившо за украинските фермери за пръв път през войната
Тайланд закупи 195 000 тона фуражна пшеница от Австралия
Българската хлебна пшеница отново не успя да спечели търга в Йордания
Европейската банка за възстановяване и развитие ще финансира разминирането на земеделски земи в Украйна
Свързани материали
Виж
Туршия от бамя
Сеем бамя в градината
Бамя с домати и чесън
Плакия от бамя и гъби
Настанете я в градината след трайно затопляне
Бамята ражда до първи слани
Oбича високите температури и горещото време
Бамята (Abelmoschus esculentus)
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини