Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
14.01.2019 г.

Бамя с домати и чесън

Бамя с домати и чесън

Попарваме бамята с вряща подсолена вода за две минути и я отцеждаме. Задушаваме ситно нарязания лук в олиото и малко вода до златисто. Тогава прибавяме попарената бамя, обелените и настъргани домати, червения пипер, счукания чесън, лъжица брашно, черен пипер и сол на вкус. Заливаме с 1 1/2ч.ч. кипяща вода и варим ястието на тих огън, около 20 минути. Малко преди да отстраним от огъня, поръсваме ситно нарязания магданоз.

Продукти за 4 порции: 600 г бамя, 5 домата, 1 глава лук, 4 с.л. олио, 5-6 скилидки чесън, 1 ч.л. червен пипер,  супена лъжица брашно, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, лимонов сок, черен пипер, сол.

Бамя с домати и чесън
21179
 

Последни материали
Виж
Втора вълна от обезщетения за фермерите за чума и едра шарка в Гърция
Финализирано е споразумението за търговия с държавите от Меркосур
Какво можем да засадим близо до ореха?
Фермери падават сигнал
„Черната златка“ се превръща в бич за овошките - както чумата за овцете
Боб с кисело зеле
Цени на едро от стоковите борси и тъжища в страната
Свързани материали
Виж
Бамя с домати и чесън
Туршия от бамя
Сеем бамя в градината
Плакия от бамя и гъби
Настанете я в градината след трайно затопляне
Бамята ражда до първи слани
Oбича високите температури и горещото време
Бамята (Abelmoschus esculentus)
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини