Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
14.01.2019 г.

Бамя с домати и чесън

Бамя с домати и чесън

Попарваме бамята с вряща подсолена вода за две минути и я отцеждаме. Задушаваме ситно нарязания лук в олиото и малко вода до златисто. Тогава прибавяме попарената бамя, обелените и настъргани домати, червения пипер, счукания чесън, лъжица брашно, черен пипер и сол на вкус. Заливаме с 1 1/2ч.ч. кипяща вода и варим ястието на тих огън, около 20 минути. Малко преди да отстраним от огъня, поръсваме ситно нарязания магданоз.

Продукти за 4 порции: 600 г бамя, 5 домата, 1 глава лук, 4 с.л. олио, 5-6 скилидки чесън, 1 ч.л. червен пипер,  супена лъжица брашно, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, лимонов сок, черен пипер, сол.

Бамя с домати и чесън
21255
 

Последни материали
Виж
Резките температурни промени пък стресират растенията
В Украйна се опасяват за състоянието на есенниците при по-дълги топли периоди
В рамките на ЕС обаче се очертава спад в доставките от едва 2 на сто
Износът на мека пшеница от Франция извън ЕС се срива до минимума за XXI век
Сарми от кисело зеле със зеленчуци
Според изчисления на социални експерти
Колко ще ни излезе празничната трапеза за Бъдни вечер и Коледа
Традиции, вярвания, гадания и забрани, свързани с празника
На Бъдни вечер огънят да стопли сърцата ни!
Старите сортове
Въпроси към МЗХ къде е националната генна банка на България
Свързани материали
Виж
Бамя с домати и чесън
Туршия от бамя
Сеем бамя в градината
Плакия от бамя и гъби
Настанете я в градината след трайно затопляне
Бамята ражда до първи слани
Oбича високите температури и горещото време
Бамята (Abelmoschus esculentus)
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини