Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
14.01.2019 г.

Бамя с домати и чесън

Бамя с домати и чесън

Попарваме бамята с вряща подсолена вода за две минути и я отцеждаме. Задушаваме ситно нарязания лук в олиото и малко вода до златисто. Тогава прибавяме попарената бамя, обелените и настъргани домати, червения пипер, счукания чесън, лъжица брашно, черен пипер и сол на вкус. Заливаме с 1 1/2ч.ч. кипяща вода и варим ястието на тих огън, около 20 минути. Малко преди да отстраним от огъня, поръсваме ситно нарязания магданоз.

Продукти за 4 порции: 600 г бамя, 5 домата, 1 глава лук, 4 с.л. олио, 5-6 скилидки чесън, 1 ч.л. червен пипер,  супена лъжица брашно, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, лимонов сок, черен пипер, сол.

Бамя с домати и чесън
21959
 

Последни материали
Виж
МЗХ е в диалог с овцевъдите и козевъдите засегнати от огнищата на шарка
Зам.-министър Бурджев отчете какви финансови средства са изплатени на животновъдите от декември 2023 г. досега
Ясна е ставката по еко схемата за запазване и възстановяване на почвения потенциал
В края на месеца слънчогледът ще цъфне
Топлото време през юни ще ускори развитието на културите, но при висок инфекциозен фон
Зеленчукови култури, които са по-устойчиви на засушаване
На 31 май Празник на розата в Карлово
Розоберът закъсня с почти месец заради ниски температури и чести превалявания
„Кариерен ден 2025“ във Факултета по ветеринарна медицина
Свързани материали
Виж
Бамя с домати и чесън
Туршия от бамя
Сеем бамя в градината
Плакия от бамя и гъби
Настанете я в градината след трайно затопляне
Бамята ражда до първи слани
Oбича високите температури и горещото време
Бамята (Abelmoschus esculentus)
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини