Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
14.01.2019 г.

Бамя с домати и чесън

Бамя с домати и чесън

Попарваме бамята с вряща подсолена вода за две минути и я отцеждаме. Задушаваме ситно нарязания лук в олиото и малко вода до златисто. Тогава прибавяме попарената бамя, обелените и настъргани домати, червения пипер, счукания чесън, лъжица брашно, черен пипер и сол на вкус. Заливаме с 1 1/2ч.ч. кипяща вода и варим ястието на тих огън, около 20 минути. Малко преди да отстраним от огъня, поръсваме ситно нарязания магданоз.

Продукти за 4 порции: 600 г бамя, 5 домата, 1 глава лук, 4 с.л. олио, 5-6 скилидки чесън, 1 ч.л. червен пипер,  супена лъжица брашно, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, лимонов сок, черен пипер, сол.

Бамя с домати и чесън
22136
 

Последни материали
Виж
Председател на Института по агростратегии и иновации
Светлана Боянова: С новата ОСП очаквайте опростяване в прилагането на агроекологията
ДФЗ преведе 8,7 млн. лева на 5 169 стопани по Еко – БРЕИ
Депутат пита екоминистъра
Ако животните пашуваха в Пирин, Рила и Централен Балкан, пожарите щяха да бъдат ограничени
Вълнуващ ден за Kubota – официално откриха новата европейска централа на Kubota!
Пита и бъдещи поскъпвания
КЗК натиска търговските вериги да се изповядат за цените на храните
Компенсациите варират от 70 евро до 5301 евро на декар
Гръцките фермери получават 12 млн. евро безвъзмездно за наводнени ниви, вижте ставките по култури
Свързани материали
Виж
Бамя с домати и чесън
Туршия от бамя
Сеем бамя в градината
Плакия от бамя и гъби
Настанете я в градината след трайно затопляне
Бамята ражда до първи слани
Oбича високите температури и горещото време
Бамята (Abelmoschus esculentus)
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини