Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
25.09.2024 г.

Мераклийско кисело зеле

Мераклийско кисело зеле

Обрязваме в дълбочина кочаните на зелките във формата на конус и слагаме в него по 1 ч.л. сол. В бидон нареждаме зелките плътно с отворите нагоре. Между редовете слагаме чубрица на клонки, резени червено зеле, резени лук и резени ябълка. Така подреденото зеле оставяме да престои 24 часа. Прибавяме още парчета лук и ябълка. Царевицата слагаме за да е резлив сокът. Възвираме саламура от водата и солта и прецеждаме. Заливаме зелето с изстиналата саламура, затискаме с чиста кръстачка и 1 по-голям речен камък. След 2-3 дни започваме да претакаме и правим това поне 2 пъти седмично. Обикновено след 25-30 дни зелето е готово за консумация. 

Продукти за бидон от 80 л: около 35 кг едри и стегнати зелки, клонки чубрица, 2-3 ябълки, 2-3 глави лук, 1 кочан царевица, 1 червена зелка или глава червено цвекло за цвят, за всяка зелка по 1 ч.л. сол; за саламурата: 40 л вода, 2 кг морска сол / или на 1 л вода по 50 г сол/

Мераклийско кисело зеле
94107
 

Последни материали
Виж
Мита върху руските торове - катастрофален удар върху европейските фермери
Бюджетът по интервенцията е близо 96 млн. лева
До 782 320 лева може да получи проект за неземеделски услуги допълващи аграрния сектор
Съвети към потребителите от БАБХ
Как да разпознаем имитиращите продукти, съдържащи в състава си мляко
Денят на хумора и шегата
На 1 април трябва да сте в Байлово
Пиле в гювече
Интер Експо Център
От 18 до 21 февруари очаквайте изложението за мебели ЕКСПОМЕБЕЛ
Свързани материали
Виж
Форум
На 27 февруари в Пловдив ще се обсъди 10-годишна програма за производството на плодове и зеленчуци
За една съвместна инвестиция на зърнопроизводител и животновъд
За Валери от Зелениково биофермерството може да е сложно, но не и неизпълнимо
Продукцията е за дечица и за възрастни хора от социалния патронаж
В Казанлък направиха общински оранжерии за биологично чисти зеленчуци
До 31 януари се кандидатства по обвързаното подпомагане за плодове и зеленчуци
Световното изложение премина от 17 до 26 януари
Рибарски бизнес с кауза се представи на „Зелената седмица“ в Берлин
Изложителите от „Зелената седмица“
Пчеларите от „Медената долина“ - с лечебен биопродукт за малки и големи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини