Начало » Хоби земеделие » Малката градина
14.09.2024 г.

Туршия от кисели краставички със синап

Туршия от кисели краставички със синап

На дъното на 5-литров буркан поставяме листата от вишна, касис, дъб и подправките. След като наредим краставичките в буркана, сипваме хладка вода догоре и слагаме 4-5 с.л. сол. Оставяме туршията 3-5 дни да ферментира на топло. След това махаме пяната, а маринатата кипваме и отново заливаме краставичките. Синапеното семе слагаме при второто заливане с марината. Затваряме веднага буркана с капачка и го завиваме в одеяло, докато изстине напълно.

Продукти: 2,5 кг краставички корнишони, 1 корен хрян, 4-5 люти чушлета, 1 глава чесън, 2 стръка целина с листата, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 10-12 зърна черен пипер, 7-8 зърна бахар, 1 ч.л. синапено семе, 20-25 листа от вишна, 8-10 листа от дъб, 15-20 листа от касис.

Туршия от кисели краставички със синап
12440
 

Последни материали
Виж
Проблеми с реколтата в западна Африка задълбочиха недостига на пазара
Печалбите от какаото удариха доходността дори от биткойна
Птичият грип унищожи 17 милиона носачки и пилета само от октомври насам
Цените на яйцата в САЩ чупят рекорди по празниците
Предложенията на ирландско електронно издание за местните домакини
Какво да подарите на фермера във вашия живот за Коледа
На Коледа с пълна сила нахлуват и езическите традиции
Честито Рождество Христово!
Резките температурни промени пък стресират растенията
В Украйна се опасяват за състоянието на есенниците при по-дълги топли периоди
В рамките на ЕС обаче се очертава спад в доставките от едва 2 на сто
Износът на мека пшеница от Франция извън ЕС се срива до минимума за XXI век
Свързани материали
Виж
Туршия от карфиол, лукчета и краставички
Болести по краставиците, като резултат от неправилно поливане
Консервната индустрия очаква дефицит на суровината и ръст на цените
Германските фермери свиват производството на корнишони заради коронавируса
Полезни съвети
Да си отгледаме корнишони на перваза
Полезни съвети
Защо горчат корнишоните и можем ли да го избегнем
За да не горчат, не ги пресушавайте
Корнишони ще пълнят бурканите
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини