На дъното на 5-литров буркан поставяме листата от вишна, касис, дъб и подправките. След като наредим краставичките в буркана, сипваме хладка вода догоре и слагаме 4-5 с.л. сол. Оставяме туршията 3-5 дни да ферментира на топло. След това махаме пяната, а маринатата кипваме и отново заливаме краставичките. Синапеното семе слагаме при второто заливане с марината. Затваряме веднага буркана с капачка и го завиваме в одеяло, докато изстине напълно.
Продукти: 2,5 кг краставички корнишони, 1 корен хрян, 4-5 люти чушлета, 1 глава чесън, 2 стръка целина с листата, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 10-12 зърна черен пипер, 7-8 зърна бахар, 1 ч.л. синапено семе, 20-25 листа от вишна, 8-10 листа от дъб, 15-20 листа от касис.