Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.08.2024 г.

Туршия от карфиол, лукчета и краставички

Туршия от карфиол, лукчета и краставички

Краставичките приготвяме предварително като за туршия. Почистваме карфиола и го накъсваме на розички. Лукчетата с диаметър 30 мм обелваме и измиваме с вода. Морковите и целината нарязваме на парчета. Така приготвения зеленчук нареждаме в подходящ съд. Поръсваме сместа със 100 г сол и оставяме да престои 5-6 часа. Отделения сок смесваме с останалата сол, оцета, водата и варим 10 минути. Прехвърляме зеленчуковата смес в буркани и заливаме с врялата марината. Затваряме бурканите и съхраняваме на студено място. 

Продукти: 2,5 кг карфиол, 1 кг дребен лук, 2 кг краставички, 500 г моркови, 1 глава целина, 100 г сол; За маринатата: 1 л вода, 1 л оцет, 150 г сол.

Туршия от карфиол, лукчета и краставички
8461
 

Последни материали
Виж
Орбан е категоричен - влизането на Украйна в ЕС е удар по европейските фермери
Засилване на турския внос се очаква през втората половина на 2024/25 г.
Турската зърнена реколта 2025 г. е застрашена от суша
Научните проекти на ССА допринасят за устойчиво и конкурентоспособно земеделие
Полезни съвети
Цветята, които оказват благоприятно влияние върху добивите от зеленчуци
Предстои опростяване на настоящата законодателна рамка
ЕК публикува представата си за сектора на селското стопанство и храните в ЕС
Разработват се нови функционалности в СЕУ за помощ при прием по схемите
НССЗ е изготвила 80 на сто от заявленията на млади, малки и нови стопани
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини