Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.08.2024 г.

Туршия от карфиол, лукчета и краставички

Туршия от карфиол, лукчета и краставички

Краставичките приготвяме предварително като за туршия. Почистваме карфиола и го накъсваме на розички. Лукчетата с диаметър 30 мм обелваме и измиваме с вода. Морковите и целината нарязваме на парчета. Така приготвения зеленчук нареждаме в подходящ съд. Поръсваме сместа със 100 г сол и оставяме да престои 5-6 часа. Отделения сок смесваме с останалата сол, оцета, водата и варим 10 минути. Прехвърляме зеленчуковата смес в буркани и заливаме с врялата марината. Затваряме бурканите и съхраняваме на студено място. 

Продукти: 2,5 кг карфиол, 1 кг дребен лук, 2 кг краставички, 500 г моркови, 1 глава целина, 100 г сол; За маринатата: 1 л вода, 1 л оцет, 150 г сол.

Туршия от карфиол, лукчета и краставички
8685
 

Последни материали
Виж
Въпреки очевидно високите цени на поредния търг
Тайван упорито се придържа към вноса на хлебна пшеница само от САЩ
Отчет на държавната агенция
Близо за месец са изстреляни 4 024 ракети срещу градоносни облаци
Масов отказ да садят картофи
МЗХ
Напомняне - до 10 дни след градушките подайте сигнал за оглед!
Инвестиции
BASF прави нов завод за сярна киселина за полупроводници в Германия
Популацията им в България е около и над хиляда
ЕП разхлабва мерките за защита на вълците
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини