Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.08.2024 г.

Туршия от карфиол, лукчета и краставички

Туршия от карфиол, лукчета и краставички

Краставичките приготвяме предварително като за туршия. Почистваме карфиола и го накъсваме на розички. Лукчетата с диаметър 30 мм обелваме и измиваме с вода. Морковите и целината нарязваме на парчета. Така приготвения зеленчук нареждаме в подходящ съд. Поръсваме сместа със 100 г сол и оставяме да престои 5-6 часа. Отделения сок смесваме с останалата сол, оцета, водата и варим 10 минути. Прехвърляме зеленчуковата смес в буркани и заливаме с врялата марината. Затваряме бурканите и съхраняваме на студено място. 

Продукти: 2,5 кг карфиол, 1 кг дребен лук, 2 кг краставички, 500 г моркови, 1 глава целина, 100 г сол; За маринатата: 1 л вода, 1 л оцет, 150 г сол.

Туршия от карфиол, лукчета и краставички
4291
 

Последни материали
Виж
Стационарните телефони на ДФЗ отново работят
Годишно увеличение на разходите за труд в еврозоната
Най-голямо увеличение на разходите за заплати е регистрарано в Хърватия и България
Откриха академичната учебна година в Лесотехническия университет
Смесена туршия
Трета част
Употребата на хербициди в борбата с плевелите
Рекордните температури продължават и през август и годината досега е най-топлата в историята на земното кълбо
Свързани материали
Виж
Смесена туршия
Туршия от кисели краставички със синап
Сурова рязана туршия
Люта саламурена туршия
Класическа сурова туршия
Зелена туршия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини