Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Туршия от карфиол, лукчета и краставички

Синор.БГ / 19.08.2024 г.
Туршия от карфиол, лукчета и краставички

Краставичките приготвяме предварително като за туршия. Почистваме карфиола и го накъсваме на розички. Лукчетата с диаметър 30 мм обелваме и измиваме с вода. Морковите и целината нарязваме на парчета. Така приготвения зеленчук нареждаме в подходящ съд. Поръсваме сместа със 100 г сол и оставяме да престои 5-6 часа. Отделения сок смесваме с останалата сол, оцета, водата и варим 10 минути. Прехвърляме зеленчуковата смес в буркани и заливаме с врялата марината. Затваряме бурканите и съхраняваме на студено място. 

Продукти: 2,5 кг карфиол, 1 кг дребен лук, 2 кг краставички, 500 г моркови, 1 глава целина, 100 г сол; За маринатата: 1 л вода, 1 л оцет, 150 г сол.

Туршия от карфиол, лукчета и краставички
8978
 

Последни материали
Виж
Закупени са и над 600 000 тона пшеница от Черноморския регион и Франция
България е сред доставчиците на над 74 000 тона растителни масла за Египет
Напоителни системи ЕАД вдига капитала
Язовир Чаталка и още три недовършени обекта ще бъдат възстановени за напояване
Заседанието е на 22 септември
Земеделските министри в ЕС обсъждат спорната ОСП 2028-2034 г.
Втора част за плащанията в миналогодишната кампания
Едва 69 млн. лв. са преведени за плодове и зеленчуци през 2024 г.
Димитър Чолаков и приемствеността в семейния агробизнес
Първа част от справката на ДФЗ
Агросекторът получи близо 2 милиарда лева по директните плащания през 2024 г.
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини