Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
19.08.2024 г.

Туршия от карфиол, лукчета и краставички

Туршия от карфиол, лукчета и краставички

Краставичките приготвяме предварително като за туршия. Почистваме карфиола и го накъсваме на розички. Лукчетата с диаметър 30 мм обелваме и измиваме с вода. Морковите и целината нарязваме на парчета. Така приготвения зеленчук нареждаме в подходящ съд. Поръсваме сместа със 100 г сол и оставяме да престои 5-6 часа. Отделения сок смесваме с останалата сол, оцета, водата и варим 10 минути. Прехвърляме зеленчуковата смес в буркани и заливаме с врялата марината. Затваряме бурканите и съхраняваме на студено място. 

Продукти: 2,5 кг карфиол, 1 кг дребен лук, 2 кг краставички, 500 г моркови, 1 глава целина, 100 г сол; За маринатата: 1 л вода, 1 л оцет, 150 г сол.

Туршия от карфиол, лукчета и краставички
8757
 

Последни материали
Виж
На фона на благоприятните метеорологични условия у нас и в Румъния
Немски експерти очакват ръст на реколтата от маслодайни култури в ЕС
Въпреки това очакванията остават с много над настоящия сезон
ЕК понижи прогнозата за реколтата от зърно в ЕС през следващия сезон
С безплатни игри, детска творителница и викторини с награди
Националният събор на овцевъдите днес е посветен на празника на детето
Доклад на Синор.БГ
През седмицата: Как борсите унижават градинарите и ще се върне ли украинската помощ?
Изключението са царевицата и слънчогледът, големият срив е при плодовете и ядките
Турската статистика прогнозира спад на реколтите от земеделски култури
Ако държавата иска да помогне, нека просто да не пречи с бюрокрация
Производител: Отглеждането на кози в България си е жива мъка
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини