Необходимите продукти са около 5 кг патладжани, 2 кг моркови, 1 кг чушки, 2 кг ситен лук, 2 глави целина, 3 връзки магданоз. За маринатата ви трябват 1 ч.ч. сол, 1 ч.ч. захар, 500 мл оцет, 500 мл олио, 4 аспирина. Необходимо е и олио за пържене на патладжаните.
Измиваме и нарязваме зарзавата - морковите на колелца, чушките - на парчета, лука - в зависимост от големината му - на парчета, целината - на кубчета , магданоза - на ситно. Смесваме зеленчуците и ги поставяме в голям съд. Поръсваме ги със солта и захарта, изсипваме оцета и олиото, разбъркваме хубаво и ги оставяме така 48 часа, като няколко пъти ги разбъркваме.
Обелваме и измиваме патладжаните, нарязваме ги на кубчета , посоляваме ги и ги оставяме така 5-6 часа, за да се отцедят. Отцеждаме ги и съвсем леко ги запържваме в силно сгорещено олио. Изваждаме ги и оставяме да се отцедят.
Редим в бурканите пласт отцедена зеленчукова смес, пласт патладжани и т.н. Заливаме с приготвената марината, в която сме разтворили аспирините. Затваряме бурканите и ги прибираме на хладно.