Начало » Важно за фермера » Животновъдство
12.07.2024 г.

САЩ отпусна безвъзмездно 110 млн. долара за преработката на месо и птици

САЩ отпусна безвъзмездно 110 млн. долара за преработката на месо и птици

САЩ инвестира 110 млн. долара под формата на безвъзмездна парична помощ в преработката на месо и птици, за да укрепи веригата за доставки на храни. Инвестициите са част от усилията на Министерството на земеделието на САЩ за създаване на по-конкурентоспособна селскостопанска система, за изпълнение на програмата на президента Байдън "Инвестиране в Америка" и в подкрепа на Плана за действие на администрацията за по-справедлива, по-конкурентоспособна и по-устойчива верига за доставки на месо и птици, в който се отделят средства за разширяване на капацитета за независима преработка.  Министерството на земеделието на САЩ ще предостави повече от 83 млн. долара под формата на безвъзмездни средства на 24 независими преработватели в 15 щата по Програмата за разширяване на преработката на месо и птици (MPPEP). Например:

Simla Frozen Food Locker Co. LLC получава безвъзмездни средства в размер на 450 000 долара за изграждане на ново съоръжение срещу съществуващия им обект в селските райони на Колорадо, за да разшири капацитета си за преработка. Дружеството преработва говеждо месо, свине, пилета, пуйки, агнешко месо, кози и дивеч. Този проект ще позволи на семейния бизнес да получи инспекция от USDA и да продава местно произведени протеини на пазари на едро като ресторанти и магазини за хранителни стоки. Компанията очаква да обслужва още 160 производители и да създаде четири работни места на пълен работен ден чрез този проект.

McRez Packing International LLC получава безвъзмездни средства в размер на 390 000 долара за реконструкция на спряно преди това промишлено съоръжение в Ню Йорк с цел разширяване на капацитета за преработка. Дружеството е нов малък преработвател на говеда, свине, пилета, пуйки, овце и кози. Целевите им клиенти са местни земеделски производители, които не са обхванати от пазара, и производители на млечни продукти и говеждо месо. Очаква се проектът да обслужва до 2 500 нови производители и да създаде 110 работни места на пълно работно време.

North State Processing LLC получава безвъзмездни средства в размер на 10 млн. долара за изграждане на ново съоръжение в Хамлет, Северна Каролина, в което ще се преработват говеда, щрауси, ему, водни биволи и алпака. Новата преработвателна компания, създадена от местни и опитни производители от Северна Каролина, очаква да обслужва 37 производители и да създаде 54 работни места на пълно работно време чрез този проект.

NF Packing Inc. получава безвъзмездни средства в размер на 1,4 млн. долара за изграждане и оборудване на ново преработвателно предприятие за своя стартиращ бизнес в окръг Уолуърт, Уисконсин. Дружеството предвижда да обслужва 75 производители и да създаде 20 работни места на пълно работно време в резултат на този проект.

Освент това Министерството на земеделието на САЩ отпуска още 26,9 млн. долара на 33 проекта в 23 щата по програмата за безвъзмездни средства Local Meat Capacity (Local MCap) за разширяване на преработката в месната и птицевъдната промишленост. Тези пари са в допълнение на вече отпуснатите  9,5 млн. долара, за 42 проекта, обявени през март 2024 г.

Тази втора серия от грандове по програмата Local MCap е предназначена както за проекти, свързани само с оборудване, така и за проекти за разширяване на преработката. Опростените проекти само за оборудване финансират проекти от 10 000 до 250 000 долара за закупуване на преработвателно оборудване като месомелачки, пълнители и пушачи. Проектите за разширяване на преработката могат да получат от 100 000 до 5 млн. долара за увеличаване на капацитета за преработка или екарисаж чрез дейности като модернизиране на съоръженията, закупуване на оборудване и обучение. Например:

White Oak Pastures в Блъфтън, Джорджия, е семейна компания за месо, която ще използва безвъзмездните средства, за да подпомогне разходите за преобразуване на предприятието за преработка на птиче месо в предприятие с двойно предназначение, което може да преработва и агнета, кози и свине. Очаква се това да разшири капацитета за преработка на добитък с 30 %.

Nordik Meats е малко, независимо предприятие за преработка на месо в Югозападен Уисконсин. Предприятието ще използва безвъзмездните средства, за да закупи месомелачка, машина за кюфтета и оборудване за опаковане, за да разшири капацитета за преработка и да обслужва още 50 местни производители. Оборудването ще даде възможност на местните производители да създават нови продукти с добавена стойност за местните потребители, да увеличават стойността на животните си, да използват странични продукти и да увеличават преработката на животни. Nordik Meats ще увеличи броя на преработваните животни годишно със 100 % за две години, ще внедри нови технологии за преработка, ще обучи 12 души от съществуващия персонал, ще наеме четирима нови служители и ще облагодетелства 350 местни малки семейни ферми.

Seven Hills Food Co. в Линчбърг, Вирджиния, е компания за цялостно пакетиране на месо и търговец на едро на първокласни месни продукти, доставяни от малки местни семейни ферми. Дружеството ще използва безвъзмездните средства, за да извърши подобрения в завода, за да отстрани тесните места, които понастоящем възпрепятстват капацитета на завода, като същевременно добави капацитет за екарисаж.  

 

САЩ отпусна безвъзмездно 110 млн. долара за преработката на месо и птици
2369
 

Последни материали
Виж
Предстои да бъдат определени ставките по преходната национална помощ
Увеличени добиви на тютюн и износ за 115 млн. евро отчитат тютюнопроизводителите
210 подадени проекта за над 184 млн. лв. ще бъдат оценявани по подмярка 4.2
До 15 ноември е отворен приемът на заявления за преструктуриране на лозята
Предвидени са 37 обучения в страната
Активно ще се рекламират родните биологични храни
Финансирана по програма LIFE
Международна конференция за възстановяването на горите
Компенсациите заради войната в Украйна
Еврокомисията разреши на България да отпусне 325 млн. лв. помощ за фермерите
Свързани материали
Виж
От БАБХ припомнят на ловците да изпращат проби от месото за изследване
Открива се груповият лов на дива свиня и на местен дребен дивеч
Предстоящо
Традиционните изложения за храни и „Месомания“ ще се проведат от 13 до 16 ноември
От днес приемат документи за помощта de minimis за реализация на българско говеждо месо
Ръст е отчетен дори при свинското след трайна тенденция на понижение
Германия увеличи производството на месо през първото полугодие
Председателят на Асоциацията на месопреработвателите в България АМБ
Урджанов: Стратегическата роля на животновъдството за месопреработката остава недооценена
От частен имот са иззети месо от животното, ловни трофеи и оръжия
Откриха незаконен лов на дива свиня в землището на Момчиловци
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини