Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.01.2024 г.

Чорба от кисело зеле по селски

Чорба от кисело зеле по селски

Нарязваме ситно праза и зелето, заливаме ги със зелев сок и варим до омекване. Прибавяме нарязаните туршиени пиперки  и ориза и продължаваме да варим. След 15-20 мин сипваме ориза и червения пипер. Варим още 10 мин, пускаме лютите чушлета, поръсваме с черен пипер. Поднасяме чорбата топла или студена.

Продукти: около 500 г кисело зеле, 2 –3 стръка праз, 3-4  чушки от туршия или сушени червени пиперки,  2-3 люти червени чушлета от туршия, 4-5 с.л. ориз, 2 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, 2 л зелев сок.

Чорба от кисело зеле по селски
1768
 

Последни материали
Виж
Засетите там азотфиксиращи култури ще могат да се реализират на пазара
Само протеиновите култури могат да се заявяват като основни вместо угарите
След напускането на общия пазар на общността
Бюрокрацията сви износа на храни от Великобритания за ЕС
Огънят вероятно е тръгнал от експлозия на пропан-бутан
Мъж пострада при пожар в оранжерия край Сандански
Според най-проспериращия млад пчелар у нас
Българският мед е най-добрият в света
В обект с 9500 птици в село Стефаново
Открито е ново огнище на птичи грип при патици мюлари в Добричко
Другата седмица предстои нова среща в земеделското министерство
Продължаващите протестите фермери и министър-председателят не стигнаха до договорености
Свързани материали
Виж
Зарязване на лозите край Поморие
На Трифон Зарезан лозарите поискаха внимание от властта върху сектора
Празена чорба със зелев сок
Боб чорба с цвекло и целина
Български борш
Бобена чорба с домати
Председателят на Лозаро-винарската камара Йордан Чорбаджийски
Смяната на акцизните бандероли да става през април вместо през януари, настояват винопроизводители
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини