Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.01.2024 г.

Чорба от кисело зеле по селски

Чорба от кисело зеле по селски

Нарязваме ситно праза и зелето, заливаме ги със зелев сок и варим до омекване. Прибавяме нарязаните туршиени пиперки  и ориза и продължаваме да варим. След 15-20 мин сипваме ориза и червения пипер. Варим още 10 мин, пускаме лютите чушлета, поръсваме с черен пипер. Поднасяме чорбата топла или студена.

Продукти: около 500 г кисело зеле, 2 –3 стръка праз, 3-4  чушки от туршия или сушени червени пиперки,  2-3 люти червени чушлета от туршия, 4-5 с.л. ориз, 2 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, 2 л зелев сок.

Чорба от кисело зеле по селски
6331
 

Последни материали
Виж
Максималната помощ за проект е 391 160 лева
С бюджет от 47 милиона лева започна подборът на стратегии на Местните инициативни рибарски групи
Вписват и минералните води в регистъра на ЕС за продукти с географски означения
Определени са ставките за тютюн за кампания 2024
Продзължение на темата
ЕК готви регламент за старите сортове, подлежащи на консервация
Спадът при млечните породи е по-слаб и това увеличава дела им в общото стадо
Поголовието от едър добитък във Великобритания намалява от 10 години
За първите 6 месеца на сезона общността е получила едва 1,6 на сто от украинския износ
България е лидер във вноса на захар в ЕС от Украйна през февруари
Свързани материали
Виж
Чорба от зелев сок с кюфтенца
На 29 август в МФ има среща с бранша по наредба H-5
Чорбаджийски: Заради сушата гроздето олеква, а цените скочиха с 25 процента
Супа от фасул и коприва
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Зарязване на лозите край Поморие
На Трифон Зарезан лозарите поискаха внимание от властта върху сектора
Празена чорба със зелев сок
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини