Начало » Новини » Страната
02.03.2023 г.

Директорът на „Мейджи“ става почетен консул на България в Япония

„Мейджи“ прави закваска за кисело мляко от 1973 година
Директорът на „Мейджи“ става почетен консул на България в Япония

Снимка на Министерство на външните работи, вдясно г-н Кадзуо Кавамура

Министерският съвет прие решение за откриване на почетно консулство на България в Япония и назначаване на японския гражданин Кадзуо Кавамура за почетен консул на Република България със седалище в град Мария, префектура Ибараки. Япония е приоритетен партньор за България в Азия, с когото развиваме традиционно приятелство, сътрудничество и партньорство на основата на споделени ценности.

Кадзуо Кавамура е главен изпълнителен директор, президент и председател на Борда на директорите на корпорация „Мейджи“. Фирмата има лидерско място в Япония по производство на млечни продукти и разширява своята дейност в Китай, Тайланд, Сингапур и други азиатски страни. България развива ползотворно сътрудничество с „Мейджи“ от 1973 г. насам, когато сключва лицензионен договор и започва да предоставя закваска за произвеждането на кисело мляко под марката „Българско кисело мляко Мейджи“.

Корпорацията има ключова роля за популяризирането на България и за представянето на българската култура в Япония. ,,Мейджи“ е дългогодишен спонсор на турнета на Софийската национална опера в Япония, предоставя стипендии на български ученици за обучение в Япония и оказва подкрепа на известния български сумист Котоошу, както и на националния отбор по художествена гимнастика.

Директорът на „Мейджи“ става почетен консул на България в Япония
4324
 

Последни материали
Виж
ЦНСОССКСЦИЕ ще продължи да постига високи резултати в рамките на многостранния формат 14+1
Изравнителят при „Асеница“ не работи
Засега „Напоителни системи“ доставя вода на земеделците в Пловдивска област. Не така беше преди година
Гергана Кабаиванова от Фондация Пендара
Нормативите за занаятчийските храни са на трупчета, браншът обаче не се оплаква
Популациите на всички селскостопански животни в ЕС са намалели
Определена е ставката по еко схемата за биоразнообразието в горски екосистеми за 2024 г.
Изложение Free From Specialty Food & Wine 2025
Родният бизнес се нарежда сред лидерите в здравословните храни
Свързани материали
Виж
Партньорства
„Ел Би Булгарикум“ и „Мейджи“ създават лаборатория на световно ниво в България
Ел Би Булгарикум е с най-добри месечни показатели за юни и юли през последните пет години
Партньорства
Ел Би Булгарикум и японската Мейджи правят съвместен институт
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини