Начало » Новини » Страната
28.02.2023 г.

AgroHub.BG залага на младите фермери

Представяне на АГРА 2023
AgroHub.BG залага на младите фермери

Като част от мрежата на Европейските цифрови иновационни хъбове „AgroHub.BG направи поредното си представяне пред земеделските производители по време на изложението АГРА 2023 в Пловдив. Със своето силно присъствие във всеки значим форум от агрокалендара на страната участиците в хъба дават сериозна заявка да бъдат незаменим партньор в процеса на дигитализация на българското земеделие през следващите години. “Искам да видите, че този проект е с много голям потенциал и с много голям заряд. Имаме силите, имаме експертизата, имаме младите хора, имаме технологиите - чакаме вас!”. Тази покана отправи към всички потенциални ползватели на услугите на хъба Светлана Боянова, ръководител на AgroHub.BG.

Заедно с доц. д-р Иванка Тринговска от ИЗК Марица и представителите на технологичните партньори на хъба Ивайло Енев, Благой Анастасов и Васил Василев, всички те представиха целта и задачите на българския агрохъб пред форум, посветен на „Фермата: Агроиновации и тенденции“! Светлана Боянова припомни, че AgroHub.BG не работи сам за себе си. И че всеки един от присъстващите фермери може да намери решението за своя проблем чрез нас навсякъде в тази мрежа. Дигиталните технологии изискват специфични познания и опит, а те вече са достъпни за всеки, благодарение на Европейския цифров иновационен хъб в земеделието

По същество AgroHub.BG ще бъде „единно гише за услуги“, насочени към обучения и дигитални умения, тестване преди инвестиране, предоставяне на експертна подкрепа, информиране и изграждане на партньорства. Организацията вече има собствен разпознаваем почерк и със своето изключително интерактивно присъствие придава свежия полъх на иновациите на всяко събитие, в което участва.

По време на АГРА 2023 AgroHub.BG присъства чрез щанда на един от партньорите в организацията – Институт по зеленчукови култури „Марица“, които използваха своето участие, за да промотират предстоящото откриване на Националния демонстрационен център, който ще бъде разположен на тяхна територия. Демоцентърът е в процес на оборудване с модерни, прецизни и дигитални технологии, включително за прецизно капково напояване и контрол на климата, които ще позволят на земеделските стопани да видят работата им и ползите от тях в реални условия.

Още една Демо точка „Наука“ е на път да стане достъпна за всички заинтересовани и тя е в лозовите масиви на Аграрен университет -Пловдив в село Брестник. Дигитализацията на лозите ще спомогне в борбата с болестите и оптимизирането на растителната защита, но за да повярват в нея, лозаро-винарите ще могат да наблюдават как тя работи на опитните полета.

AgroHub.BG залага на младите фермери
2989

Последни материали
Виж
Изплащането започва още идната седмица
Обявиха ставките по de minimis от меморандума
Големият внос също е под въпрос заради ограничения от световните производители
Незадоволителното качество на кромида в ЕС ограничава предлагането
Цената падна до 253 долара за тон
Ливан закупи на търг 30 000 тона украинска пшеница
За подобряване на дейността и конкурентоспособността на земеделските стопани
БФС и ЦКС организират коледни фермерски базари в София
Съставени са и 3 акта за нарушения по закона за рибарството и аквакултурите
Извадиха 4 бракониерски мрежи от язовир в Севлиевско
През активния сезон, приключил на 31 октомври
Хванаха 272 случая на работа без трудов договор в селското стопанство
Свързани материали
Виж
Предстоящо
На 12 октомври АгроХъб.бг ще представи иновации за умно лозарство
Безплатни услуги за фермеите
Демонстрационният център на АгроХъб.БГ ще образова фермерите в цифровизацията
Предстоящо
Покана към фермерите за участие в демонстрации на 25 април край Пловдив
Предстоящо
Семинар за цифровизацията в земеделието - на 14 юли
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2023
Essential SSL
RSS новини