Начало » Важно за фермера » Гори и екология
03.07.2022 г.

В Ихтиманско откриха складирани до асфалтов път 40 кубика зимен дъб и цер

Продължава незаконният добив на дървесина в горите
В Ихтиманско откриха складирани до асфалтов път 40 кубика зимен дъб и цер

През седмицата служители на регионалната дирекция по горите в София намерили в землището на село Бузяковци, община Ихтиман, в близост до асфалтов път складирани 40 кубика дървесина от зимен дъб и цер, съобщиха от дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ в министерството на земеделието. По дървесината е имало отпечатък от контролна горска марка, чийто номер не се разчита. За установеното нарушение те са съставили констативен протокол, с който е задържана дървесината с незаконен произход. Работата по случая продължава.

Акт е съставен на лице за незаконен добив на дървесина в горски територии държавна собственост, стопанисвани от териториалното поделение на държавното горско стопанство „Сливница“ и попадащи в землището на село Драгоил, община Драгоман. Нарушението е установено от служители на РДГ-София, като в обекта, който е с издадено позволително за сеч, са открити 11 немаркирани дървета от черен бор.

В обект за добив на дървесина в горски територии на териториалното поделение на ДГС „Враца“ с издадено позволително за сеч служители на регионалната дирекция по горите в Берковица са  открили отсечени немаркирани дървета. За извършената незаконна сеч на виновното лице е съставен акт по Закона за горите.

За периода 28-30 юни служителите от държавните горски предприятия и Изпълнителна агенция по горите са извършили над 5300 проверки, при които са съставени 94 акта и 36 констативни протокола.

Инспекторите от държавните горски предприятия са извършили общо 2337 проверки на 1086 обекта за добив на дървесина, 890 превозни средства, 12 риболовции и 349 други физически лица. В резултат са съставени 23 акта за установяване на административни нарушения и наказания по Закона за горите. Задържани са 14 пространствени кубически метра дърва, едно моторно превозно средство, 4 каруци и един инструмент за дърводобив.

За същия период на територията на страната 107 екипа горски инспектори от РДГ са извършили над 3000 проверки на 320 обекта за складиране, преработване и експедиране на дървесина, близо 370 обекта за добив на дървесина, 1220 превозни средства, транспортиращи дървесина, и 1100 ловци, риболовци и физически лица. В резултат на осъществените дейности по контрол върху опазването на горските територии и дивеча служителите на РДГ са съставили общо 36 констативни протокола и 71 акта за установени нарушения на Закона за горите.  Задържани са над 22 плътни кубически метра обла строителна дървесина, 57 пространствени куб. м. дърва за огрев, моторно превозно средство, 2 каруци и 2 моторни триона.

В Ихтиманско откриха складирани до асфалтов път 40 кубика зимен дъб и цер
6214
 

Последни материали
Виж
Инспекция по труда
Гергьовден няма да се компенсира с допълнителен почивен ден и 7 май ще бъде работен
Служебен министър на иновациите и растежа
Росен Карадимов: Ще изработим нова стратегия на Българската банка за развитие
Могат да участват фирми в областта на хранително-всуковата промишленост и агросектора
На 25 април се организира българо-украински бизнес форум
Кадрови промени
Президентът разписа указа за назначението на Георги Тахов като министър на земеделието и храните
Мнението на бранша
Нихат Расим: Отношението на търговските вериги е подигравка към труда на фермерите!
Русия вдига летвата на квотния режим при износа на зърно на 29 млн.т
Свързани материали
Виж
Проекти ПРСР
Край Ихтиман е сложено началото за ремонти по напоителните системи
Братята Гечеви, чиято ферма беше проверена пред ден
Животновъди предричат убийствена зима заради горивата
Спряна е сечта в общински гори на територията на община Ихтиман
Новите сортове картофи, предложени от „Агрико България“, показват добра поносимост към високи температури и суша при добра технология на отглеждане и се търсят заради високите добиви
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини