Начало » Новини » Страната
24.12.2021 г.

От 21-те депутати в комисията по земеделие с най-голям опит са представителите от ГЕРБ-СДС

Пламен Абровски е председател на комисията
От 21-те депутати в комисията по земеделие с най-голям опит са представителите от ГЕРБ-СДС

Председателят на парламентарната комисия по земеделие Пламен Абровски Снимка: Народно събрание

Ден преди да излязат в коледната си ваканция, народните представители избраха 21-те членове на постоянната Комисия по земеделие и гори в 47-то Народно събрание, оповестени официално днес на страницата на парламента.

Председател на комисията е депутатът от „Има такъв народ” Пламен Абровски, когото познаваме добре от работата му в предишните две народни събрания. През лятото браншът беше приятно изнанадан от редовните срещи, които Абровски проведе с представителите на всеки сектор от селското стопанство, в резултат на което на преден план бяха изведени и редица законодателни инициативи, свързани с по-ниския ДДС върху храните, с искането на земеделците трудът им да бъде приравнен с първа категория и др. Очевидно, че част от тези предложения ще намерят и място в първите законодателни предложения на 40-то Народно събрание.

Четиримата заместници на Абровски са представителите от ГЕРБ-СДС, Десислава Танева, от „Продължаваме промяната” - Росен Костурков, от „Възраждане” - Даниел Петров и от ДПС - Ализан Яхова.

От членовете на комисията с най-голям опит са представителите на ГЕРБ-СДС Десислава Танева, икономистът Ирена Димова, адвокатът Мария Белова, бившият министър на земеделието и аграрикономист Румен Христов, и Георги Станев, народен представител от 3 парламента.

Новите зам. министрите са от БСП

Познати имена срещаме и сред депутатите от ДПС – Ализан Яхова, бивш изпълнителен директор на фонд „Земеделие”, Димитър Аврамов, депутат от няколко народни събрания, собственик на птицеферма, и финансистът Имрен Мехмедова, народен представител от последните три парламента.

Най-много са новите имена от ПР „Продължаваме промяната”.

Лесовъд-инженерът Александър Дунчев е добре познат от работата си като директор на Изпълнителната агенция по горите в служебния кабинет на Стефан Янев. Иван Косев Манев е от Плевен и е предприемач в сферата на образованието. Марин Шишев от Разград е икономист и предприемач. Авиопилотът Стоян Георгиев от Силистра също е попълнение в групата на младите. Той е председател на Асоциацията на собствениците на малки самолети, така че е свързан и със земеделието в областта. Екологът Татяна Султанова-Сивева е последният представител на „Продължаваме промяната” в земеделската комисия. Тя е от Сливен и като съгражданка на бившия земеделски министър Танева вероятно ще имат общи теми при обсъждане на проблемите на земеделците в областта.

Сред депутатите от „Демократична България” са Зарко Маринов, бивш областен управител на Смолян и Зорница Стратиева от Перник. Завършила е Лесотехническия университет в София с двойна специалност – магистър по “Стопанисване на горите” и Училищна педагогика. През 2013 специализира в дъщерната организация на най-голямата организация за опазване на околната среда в Германия – DBU Naturerbe. От 2012 г. работи в една от най-активните природозащитни организации в България – Асоциация на парковете в България.

Двама от новите депутати в комисията са от БСП. Първият е Веска Ненчева от Карлово, преподавател и депутат от последните три народни събрания. Вторият народен представител е Владимир Маринов от Пловдив, завършил Московския държавен институт за международни отношения.

21-ят депутат в земеделската комисия е Златомира Карагеоргиева-Мострова от „Има такъв народ”. Родом от Сливен, излъчена за народен представител от Ямбол. Юрист по образование, тя има опит и като част екипа на Местната инициативна рибарска група „Несебър-Месемврия“.

От 21-те депутати в комисията по земеделие с най-голям опит са представителите от ГЕРБ-СДС
24014
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Ще бъде предавано онлайн
В деня на протестите депутатите ще проведат заседанието си в агроминистерството
Решения на парламента
Очаквано, Десислава Танева оглави земеделската комисия
Данните на НСИ за 2022 г.
Невиждан пик от 300 лв. в цената на нивите в Северна и Източна България
Днес е учредителното събрание
Точно преди Великден фермерите се обединяват в Българска аграрна камара
Мнението на експерта
До 10 години земята в Добруджа ще достигне 4-5 хиляди евро на декар
Гласувано днес от 48-то Народно събрание
Земеделската комисия най-после с председател, а фермерите – със законотворчество!
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини