Начало » Новини » Страната
24.12.2021 г.

Четвъртият зам. министър в земеделието е Стефан Бурджев

Тома Белев получава назначение в МОСВ
Четвъртият зам. министър в земеделието е Стефан Бурджев

Снимка: Фейсбук

С последната си заповед от тази седмица премиерът Кирил Петков назначи за четвърти заместник министър на земеделието Стефан Бурджев, магистър по международни икономически отношения. С него екипът на земеделския министър Иван Иванов се попълва изцяло с икономисти. От кратката визитка, предоставена от пресцентъра на МС, се вижда, че Буржев е член на БСП за България, с опит като народен представител в два парламента - 44-я и 46-я.

За кратко е бил заместник-председател на Комисията по земеделието, храните и горите в 46-ото Народно Събрание.

Първите решения на земеделския министър Иван Иванов

Освен Бурджев вчера са направени още пет назначения на заместник-министри. Природозащитникът и депутат от „Демократична България” Тома Белев ще бъде заместник-министър на околната среда и водите. Белев е дългогодишен експерт по управление на защитените територии в България, като в продължение на 13 години е бил директор на природен парк "Витоша". Има огромен опит с министерството на земеделието и вероятно той ще бъде активната връзка между двете министерства, които през следващия програмен период ще прокарват съвместни политики, свързани и с еврозаконодателството.  

До този момент Белев е съветник в Столичния общински съвет като е бил член на постоянните комисии по околна среда, устройство на територията и по транспорт. Тома Белев е магистър по горско стопанство – опазване на природната среда в Лесотехническия университет.

Второто назначение като заместник-министър на околната среда е на Николай Сиджимов - магистър е по екология и опазване на околната среда и дипломант на Института по зоология при БАН. Дълги години е работил в сектора на управление на отпадъците и развитие на местната администрация.

Стоян Темелакиев е назначен за заместник-министър на вътрешните работи. Той е с магистърска степен по право в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Дълги години работи на различни позиции в системата на МВР, сред които заместник-директор на ГДБОП в периода 2015-2020 г, а от юли 2020 г до момента е заемал длъжността заместник главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Доц. д-р Георги Йорданов е назначен за заместник-министър на здравеопазването. Д-р Йорданов е магистър по стоматология и по здравен мениджмънт. Бил е народен представител в 44-ото Народно Събрание. От 2014 г до 2017 г е заемал длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ – Пловдив. А през периода 2011 – 2014 г е бил управител на МБАЛ „Св. Мина“ – Пловдив“. 

Ива Петрова е назначена за заместник-министър на енергетиката. В периода 2000-2009 г. е работила в Министерството на енергетиката. Отговаряла е за управление и мониторинг на енергийни проекти. От февруари 2009 г. до края на юни 2010 г. е директор „Проекти и инвестиции“ в Българския енергиен холдинг. Ива Петрова е магистър по стопанско управление в СУ „Св. Климент Охридски“. Завършила и University of Birmingham, Великобритания.

С друга заповед на министър-председателя Кирил Петков са освободени двама заместник-министри на финансите - Моника Димитрова-Бийчър и Ивайло Христов, както и двама заместник-министри на вътрешните работи -  Венцислав Катинов и Емил Ганчев.

Четвъртият зам. министър в земеделието е Стефан Бурджев
9668
 

Последни материали
Виж
Благодарение на поддържаните ниски цени
Търсенето на украинска пшеница расте на международните пазари
Представена като част от санкциите на ЕС срещу държавата-агресор
Латвия наложи забрана върху вноса на селскостопанска продукция от Русия
Президентът Еманюел Макрон бе освиркан на входа
Френски фермери блокираха откриването на селскостопанско изложение
Иззети са 17 моторни триона и 7 законни ловни пушки
Задържаха 10 МПС и 34 каруци при проверки в горите през януари
Според проучване на местната служба за защита на потребителите
Нулевият ДДС запази цените на 72 на сто от храните в Кипър
Близо 6 хил. дка стават подходящи за трайни насаждения с промени в Закона за земята
Свързани материали
Виж
Заместник-министър Бурджев: Помощта за земеделските производители е изключително важна и беше наш приоритет
Стефан Бурджев обеща на фермери от община Белене да се реши въпроса с отводняването на площите
Заместник-министър Бурджев: Един от приоритетите на Министерството на земеделието е устойчивостта на веригата на предлагане на храни
Администратор да си изпуска нервите - и това доживяхме
Производители на плодове и зеленчуци искат оставката на зам. министър Бурджев
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини