Начало » Новини » Страната
26.10.2021 г.

Европейска база данни за консултанти в областта на селското стопанство

НССЗ
Европейска база данни за консултанти в областта на селското стопанство

pixabay

И българските фермери могат да се включат в проекта “Свързване на съветниците за подкрепа на интерактивни иновации в земеделието и горите (Connecting advisers to boost interactive innovation in agriculture and forestry (i2connect))", насочен към създаването на мрежа от контакти на европейски съветници и мениджъри в областта на земеделието и горите, насърчавайки интерактивните иновации в ежедневните им практики. Проектът i2connect проектира и предоставя платформата за базата данни и има огромен потенциал и стойност само ако се използва от възможно най -много съветници във всяка страна, съобщиха от Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Идеята за база данни, която събира европейски съветници и организации, предлага чудесна възможност за всички консултанти да се представят като личности и да си взаимодействат, се посочва в прессъобщението.

Ползата от това е, че съветниците и тяхната работа са по-видими за други фермери, съветници и други заинтересовани страни. Това работи в тяхна полза по два начина: първо, те могат лесно да се свържат с други по -специализирани съветници както на национално, така и на международно ниво, и второ, те имат възможност да представят себе си и услугите, които предлагат, на целева аудитория от колеги, клиенти и заинтересовани страни.

Петер Пери от Нидерландия коментира, че там всеки регистриран съветник или съветническа организация в Системата за съвети в земеделието може да осребри ваучер, с който министерство на земеделието подпомага фермерите за получена консултантска услуга. „В момента ние работим по изграждане на връзка между нашия национален регистър и този по проект i2 connect”, обясни още нидерландецът. И добави, че други съветнически организации могат по-лесно да предложат и да се въведат компесаторни системи в техните страни ако използват вече изградения Европейски регистър на съветническите организации по проекта. Също така, базата данни по проекта предлага ценни контакти за международните оперативни групи, които ще стартират през следващия програмен период.

Според Том Кели опитът в миналото с базата данни на Системата за съвети в земеделието в Ирландия е бил ограничен и много съветници са смятали, че се нуждаят от база данни, която се управлява независимо, която може да помогне за популяризирането на всички съветници, които са активни и предоставят услуги на земеделските производители. Сега, с изграждащата се по проекта база данни, всички тези ограничения са взети предвид и избягнати.

Национална служба за съвети в земеделието като част от i2connect общността стартира комуникационнна кампания за привличане на възможно най-широк кръг представителства на национално ниво за регистрация в Европейската платформата/ База данни на съветници и съветнически организации.

В рамките на тази кампания се предвижда да се предостави информация за платформата, цели и визия за развитие, ползите от включването в платформата и др. свързани теми. Разработени са набор от информационни материали, които ще се разпространят, както и персонално ще се обърнем с писмени покани за включване.

В подкрепа на дейността от НССЗ съобщиха, че активно ще информират и подпомагат за регистрация всички, заявили интерес, в т.ч. ще организираме и уебинар за информиране на заинтересованите лица. Самата регистрация стана на следния линк: https://db.i2connect-h2020.eu/register.

Европейска база данни за консултанти в областта на селското стопанство
4307
 

Последни материали
Виж
Съвет на ЕС по земеделие: България и 14 държави-членки поискаха по-висок таван на de minimis
ДФЗ преведе 31 млн. лева на над 14 хил. стопани с протеинови култури
Съюза на енолозите проведе конференция „Преглед на гроздоберна реколта 2023“
Статистика
Продължава процесът на намаляване и застаряване на населението на България
Важно!
ЕК с препоръки към България в областта на енергетиката и климата
Поляците отблокираха границата с Украйна
Свързани материали
Виж
Преди мониторинговия комитет
Консултантите с промени в Стратегическия план – за гъвкавост при покупката на техника
Първа пресконференция
Вътев: Пишем ясни наредби, без нужда от консултанти
Към служебния кабинет
Консултантите с повторен призив за повече грантове в Плана за възстановяване
Отворено писмо
Асоциацията на консултантите са против свития бюджет за безвъзмездно подпомагане на бизнеса
Важни нормативни промени
Отпада обучението за фермерите по интегрирано производство, но са важни консултант-агрономите
Прием по ПРСР
Консултанти алармират за опорочаване на приема на общински проекти, приключил на 3 октомври
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини