Нарязваме картофите, моркова, лука и целината на ситно, заливаме ги с подсолена вода и варим на умерен огън. Когато омекнат, прибавяме настъргания домат, доваряваме и отстраняваме супата от огъня. Разбиваме яйцето с киселото мляко и брашното. Наливаме по малко от топлата течност, за да се изравнят температурите и сипваме застройката в супата. Накрая прибавяме маслото, подправяме с магданоз и копър и поднасяме супата, поръсена с натрошеното сирене.
Продукти: 2-3 картофа, 1 морков, 1 малко глава кромид лук, 1 яйце, 1 домат, 1 бучка краве масло, 1 тънък резен целина, 1 връзка магданоз, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 к.ч. натрошено сирене, 1 стъкче копър, сол.