Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.04.2021 г.

Леща с гъби

Леща с гъби

Нарязваме гъбите на малки парченца, смесваме с почистената и измита леща, прибавяме всички останали продукти, без лимона, патладжаните и маргарина. Сипваме 3 л вода, похлупваме тенджерата с капак и оставяме да ври до пълното омекване на гъбите и лещата. Преди сервирането задушаваме в мазнината обелените и нарязани на кръгчета патладжани. Заливаме със сока от лимон и ги нареждаме на дъното на супени чинии. Върху тях изливаме готовата супа.

Продукти: 2 ч. ч. леща, 300 г гъби, 3 глави кромид лук, 3 домата, ½ лимон, 2 патладжана, бучка маргарин, 4-5 зърна бахар, 4-5 зърна черен пипер, сол на вкус.

Леща с гъби
21101
 

Последни материали
Виж
Предстоящо
На 30 и 31 януари ще се проведе семинар на Съюза на зърнопроизводителите от Пловдив
Заради слаба реколта, проблеми с качеството и силна лира спрямо еврото
Вносът на пшеница във Великобритания счупи рекорда за първите 5 месеца от сезона
Сладки ягоди
В Румъния двама са обвинени за измама с проекти за оранжерии за 2,1 милиона евро
Агрометеорологична прогноза за периода 24-30 януари 2025 година
Високи за сезона температури ще подновят вегетацията при есенниците
Оптимална продължителност на разсадния период
Насоки за кандидатстване
Важни уточнения за курсовете за обучение, по които вървят разяснения до 17 февруари
Свързани материали
Виж
Леща по индийски
Крем супа от леща
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Леща чорба с патладжан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини