Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.04.2021 г.

Леща с гъби

Леща с гъби

Нарязваме гъбите на малки парченца, смесваме с почистената и измита леща, прибавяме всички останали продукти, без лимона, патладжаните и маргарина. Сипваме 3 л вода, похлупваме тенджерата с капак и оставяме да ври до пълното омекване на гъбите и лещата. Преди сервирането задушаваме в мазнината обелените и нарязани на кръгчета патладжани. Заливаме със сока от лимон и ги нареждаме на дъното на супени чинии. Върху тях изливаме готовата супа.

Продукти: 2 ч. ч. леща, 300 г гъби, 3 глави кромид лук, 3 домата, ½ лимон, 2 патладжана, бучка маргарин, 4-5 зърна бахар, 4-5 зърна черен пипер, сол на вкус.

Леща с гъби
20548
 

Последни материали
Виж
Подпомагане
ЕС отпусна над 380 млн. евро за 133 екопроекта, три от тях са за България По програма LIFE
Без дъжд пшеницата трудно ще се заздрави за зимуване
Проданов: Пазарът на слънчоглед се активизира – сделките са по 900 лв. за тон
Някои хитринки
Сега е времето да садите касис, малини и овошки
Предстоящо
На 25 октомври Селскостопанската академия ще отбележи своя празник
Говеждо с дюли
Русия премахна чуждестранните посредници при износа на зърно
Свързани материали
Виж
Крем супа от леща
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Леща чорба с патладжан
Водната леща високодобивен източник на протеини
Разработват технология за отглеждане на водна леща в хидропонни системи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини