Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.04.2021 г.

Леща с гъби

Леща с гъби

Нарязваме гъбите на малки парченца, смесваме с почистената и измита леща, прибавяме всички останали продукти, без лимона, патладжаните и маргарина. Сипваме 3 л вода, похлупваме тенджерата с капак и оставяме да ври до пълното омекване на гъбите и лещата. Преди сервирането задушаваме в мазнината обелените и нарязани на кръгчета патладжани. Заливаме със сока от лимон и ги нареждаме на дъното на супени чинии. Върху тях изливаме готовата супа.

Продукти: 2 ч. ч. леща, 300 г гъби, 3 глави кромид лук, 3 домата, ½ лимон, 2 патладжана, бучка маргарин, 4-5 зърна бахар, 4-5 зърна черен пипер, сол на вкус.

Леща с гъби
20797
 

Последни материали
Виж
Старите сортове
Въпроси към МЗХ къде е националната генна банка на България
Проверки
Проверка на БАБХ опровергава сигнал за вредни шоколади на пазара
Пукнатини в кората на дърветата – причини и мерки
Сдружаване
БФС учреди Северозападен аграрен съюз във Враца
Леща по индийски
Слънчогледът ще поскъпва в Украйна
Свързани материали
Виж
Леща по индийски
Крем супа от леща
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Леща чорба с патладжан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини