Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.04.2021 г.

Леща с гъби

Леща с гъби

Нарязваме гъбите на малки парченца, смесваме с почистената и измита леща, прибавяме всички останали продукти, без лимона, патладжаните и маргарина. Сипваме 3 л вода, похлупваме тенджерата с капак и оставяме да ври до пълното омекване на гъбите и лещата. Преди сервирането задушаваме в мазнината обелените и нарязани на кръгчета патладжани. Заливаме със сока от лимон и ги нареждаме на дъното на супени чинии. Върху тях изливаме готовата супа.

Продукти: 2 ч. ч. леща, 300 г гъби, 3 глави кромид лук, 3 домата, ½ лимон, 2 патладжана, бучка маргарин, 4-5 зърна бахар, 4-5 зърна черен пипер, сол на вкус.

Леща с гъби
21602
 

Последни материали
Виж
Между обещаното и реалното
И без таван на търговските надценки фермерите могат да бъдат защитени
Месец преди изтичането на срока на действие на преференциите за Украйна
Осем асоциации на европейските фермери и производители искат ограничаване на вноса от Украйна
ЕП гласува резолюция за визията на МФР
Държавите членки трябва да внасят повече от 1% от БВП в бюджета на ЕС след 2027 г.
Основни правила за засаждане на пипера на открито
Най-много се пада на глава от населението в Кипър и Ирландия
Потреблението на месо в ЕС нарасна за пръв път от 5 години
Приходите от доставките за чужбина гонят 2 милиарда долара
Ръстът в износа на лешници от Турция забавя темпо
Свързани материали
Виж
Леща по индийски
Крем супа от леща
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Леща чорба с патладжан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини