Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.04.2024 г.

Крем супа от леща

Крем супа от леща

Накисваме лещата във вода за 1 нощ. Варим я заедно със ситно нарязаните моркови, лук и почистените скилидки чесън. Добре сварената леща отцеждаме (запазваме водата) и пасираме. Правим запръжка от олиото, 1 глава лук, доматеното пюре и брашното. Сипваме в лещата, разреждаме с част от отцедената от нея вода и бъркаме непрекъснато до получаване на желаната гъстота. Посоляваме на вкус. Застройваме с разбитите с оцет яйца, поливаме с кипналото с червения пипер краве масло и поръсваме супата със скълцан магданоз.

Продукти: 500 г леща, 2 глави кромид лук, 2 моркова, 1-2 глави чесън, ½ китка магданоз, сол на вкус; за запръжката – 1 ч. л. доматено пюре, 1 глава кромид лук, 2 ч. л. брашно, 2-3 с. л. олио; за застройката – 1-2 яйца, 1 ч. л. оцет, 1 с. л. краве масло и 1 ч. л. червен пипер.

Крем супа от леща
4830
 

Последни материали
Виж
Подготовка на почвата за засаждане на зимен чесън
Германия опростява изискванията към фермерите, вижте промените
Позиция на БАБХ във връзка с пътни инциденти със селскостопански животни
Министър Тахов: Парите за втория транш по украинската помощ ще бъдат осигурени
Бъдещата реколта от пшеница в Русия и Украйна е застрашена от суша
Съвет на ЕС
България ще поиска спиране на вноса на яйца от Украйна
Свързани материали
Виж
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Леща с гъби
Леща чорба с патладжан
Водната леща високодобивен източник на протеини
Разработват технология за отглеждане на водна леща в хидропонни системи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини