Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Крем супа от леща

Синор.БГ / 12.04.2024 г.
Крем супа от леща

Накисваме лещата във вода за 1 нощ. Варим я заедно със ситно нарязаните моркови, лук и почистените скилидки чесън. Добре сварената леща отцеждаме (запазваме водата) и пасираме. Правим запръжка от олиото, 1 глава лук, доматеното пюре и брашното. Сипваме в лещата, разреждаме с част от отцедената от нея вода и бъркаме непрекъснато до получаване на желаната гъстота. Посоляваме на вкус. Застройваме с разбитите с оцет яйца, поливаме с кипналото с червения пипер краве масло и поръсваме супата със скълцан магданоз.

Продукти: 500 г леща, 2 глави кромид лук, 2 моркова, 1-2 глави чесън, ½ китка магданоз, сол на вкус; за запръжката – 1 ч. л. доматено пюре, 1 глава кромид лук, 2 ч. л. брашно, 2-3 с. л. олио; за застройката – 1-2 яйца, 1 ч. л. оцет, 1 с. л. краве масло и 1 ч. л. червен пипер.

Крем супа от леща
8013
 

Последни материали
Виж
Гласуване
Народното събрание прие на първо четене удължения бюджет
МЗХ предоставя 25 млн. евро
Взаимоспомагателният фонд стартира от 2026 г. с удръжки от 1,5% от директните субсидии
Статистика за периода 2016-2025 г.
За десет години горите увеличават площта си за сметка на пасищата
Актуален доклад
Прогнози на ЕК до 2035 г.: Цените на зърнените култури ще растат годишно с 1,7 на сто
Цената на декар е 2,8 млн. лева
Парламентът не иска да знае защо АЕЦ Козлодуй е платил за 68 дка ливади 100 млн. евро
На първо четене
Парламентът гласува работници без средно образование да могат да третират с пестициди
Свързани материали
Виж
Лозови сарми с леща
Леща по манастирски
Леща по индийски
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини