Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.04.2024 г.

Крем супа от леща

Крем супа от леща

Накисваме лещата във вода за 1 нощ. Варим я заедно със ситно нарязаните моркови, лук и почистените скилидки чесън. Добре сварената леща отцеждаме (запазваме водата) и пасираме. Правим запръжка от олиото, 1 глава лук, доматеното пюре и брашното. Сипваме в лещата, разреждаме с част от отцедената от нея вода и бъркаме непрекъснато до получаване на желаната гъстота. Посоляваме на вкус. Застройваме с разбитите с оцет яйца, поливаме с кипналото с червения пипер краве масло и поръсваме супата със скълцан магданоз.

Продукти: 500 г леща, 2 глави кромид лук, 2 моркова, 1-2 глави чесън, ½ китка магданоз, сол на вкус; за запръжката – 1 ч. л. доматено пюре, 1 глава кромид лук, 2 ч. л. брашно, 2-3 с. л. олио; за застройката – 1-2 яйца, 1 ч. л. оцет, 1 с. л. краве масло и 1 ч. л. червен пипер.

Крем супа от леща
7118
 

Последни материали
Виж
Между обещаното и реалното
И без таван на търговските надценки фермерите могат да бъдат защитени
Месец преди изтичането на срока на действие на преференциите за Украйна
Осем асоциации на европейските фермери и производители искат ограничаване на вноса от Украйна
ЕП гласува резолюция за визията на МФР
Държавите членки трябва да внасят повече от 1% от БВП в бюджета на ЕС след 2027 г.
Основни правила за засаждане на пипера на открито
Най-много се пада на глава от населението в Кипър и Ирландия
Потреблението на месо в ЕС нарасна за пръв път от 5 години
Приходите от доставките за чужбина гонят 2 милиарда долара
Ръстът в износа на лешници от Турция забавя темпо
Свързани материали
Виж
Леща по индийски
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Леща с гъби
Леща чорба с патладжан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини